Gå til innhold
Arkivverket

Bilde av kyrkjebokside - korleis?


Aase R Sæther - Gloppen
 Del

Recommended Posts

Eg kommuniserer i dag med ein fjern slektning i USA og ville sende henne bilde av kyrkjebok-innføringa av dåpen til bestefaren. Vanlegvis sender eg då ei pdf-fil som blir laga automatisk frå den skanna sida. Men denne dama har etter eige utsagn ei antikvarisk datamaskin og greidde ikkje å opne bildet, så derfor ville eg helst fått klipt ut sjølve innførsla som bilde inne i mailen. Men korleis kan eg gjere det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg er usikker på kva du meiner. Lagre biletet på eiga maskin gjer ein vel ved å høgreklikke, og velje "Lagre bilde som", e.l. Deretter kan du f.eks. sende biletet som vedlegg, på same måten som .pdf-fila. Evt. "sett inn" -> "bilde" i Outlook Express. Uansett er vel det enklaste å bruke permanent sidelenke/permanent bildelenke, dvs. klikke på "Bildeinformasjon" på øvste linja (når ein er inne i ei kyrkjebok), velje "Øverst", og lime lenkene som då kjem fram inn i mailen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg ser av og til i enkelte innlegg at folk har "klipt ut" berre sjølve innførsla og spør kva som står der - då ber vi gjerne om å få vite kva side det er henta frå for å kunne samanlikne med anna skrift på sida, men denne gongen er det akkurat eit slikt utklipp eg er ute etter, og eg anar ikkje korleis folk gjer det..

 

Ho har sendt meg eit jpg-vedlegg så det ser ut som maskina hennar kan takle det, i alle fall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Då treng du eit bildebehandlingsprogram. Eg brukar ein "eldgammal" versjon av Paint Shop Pro, eg merkar då av det området som skal kopierast, kopierer det (ctrl+c), og trykkjer ctrl+v (lim inn), og får då opp eit nytt vindauge. Deretter lagrar eg den nye fila.

 

Akkurat korleis ein gjer dette varierer nok frå program til program. Andre som har betre greie på dette enn meg kan evt. seie noko om kva for gratisprogram som finst på nettet.

 

(Men eg ville no uansett lete henne fått lenka til sida).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På maskiner med Microsoft Office følgjer i alle fall MS Picture Manager med, og det programmet har ein funksjon for å beskjære bilde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.