Gå til innhold
Arkivverket

Finn Kilde - Enkelte kildekategorier blir automatisk med i utvalg


Jørgen M. Steen
 Del

Recommended Posts

Det ser ut til at enkelte kildekategorier blir en del av søkeresultatene, selv om jeg velger å ikke ha dem med.

 

For å tydeliggjøre:

 

Gå til Finn Kilde.

* Skriv som fritekst "trondheim"

* Under kildekategori, velg alle kategorier med unntak av Folketellinger, Manntall og Kirkebøker.

 

Søkeresultatet er i skrivende stund 91 enkeltkilder: http://digitalarkivet.arkivverket.no/finn_kilde?s=trondheim&fra=&til=&kt[]=SJEL&ka[]=3&kt[]=EMIP&kt[]=UTVA&kt[]=PASS&kt[]=PALI&ka[]=4&kt[]=SKRG&kt[]=SKDM&ka[]=5&kt[]=RULL&kt[]=HORU&kt[]=ANRU&kt[]=M%C3%98RU&kt[]=SKRU&kt[]=MARU&kt[]=UTRU&kt[]=UNRU&kt[]=EKRU&kt[]=DIRU&kt[]=RERU&kt[]=MIRU&kt[]=NAVY&ka[]=6&kt[]=ELEV&ka[]=7&kt[]=PAPR&kt[]=PASI&kt[]=VALI&ka[]=8&kt[]=FATL&kt[]=FAMA&kt[]=FVDV&ka[]=9&kt[]=LIPR&kt[]=FLIG&kt[]=FORE&kt[]=SKMA&kt[]=SKAL&kt[]=EKST&kt[]=KOPP&kt[]=KRIG&kt[]=SKAA&kt[]=S%C3%98LV&kt[]=OPPE&kt[]=TOLL&ka[]=10&kt[]=PREG&ka[]=11&kt[]=MATR&kt[]=JORD&ka[]=12&kt[]=BRPR&ka[]=13&kt[]=FANG&ka[]=14&kt[]=EKTE&kt[]=SJEL&ka[]=15&kt[]=SMSR&ka[]=16&kt[]=BORG&kt[]=DIPL&kt[]=PELI&kt[]=ADBO&kt[]=FLYT&kt[]=KART&kt[]=REGR

 

Legg merke til at under Kirkebøker, så har kategorien Sjeleregister blitt automatisk med i søket, selv om det ikke var avkrysset i utgangspunktet. Fjern krysset, og klikk Søk på ny. Avkryssingen kommer tilbake. Det ser ut til at samme hva jeg gjør, så blir Sjeleregister med i søket.

 

Ikke et alvorlig problem, for all del, men en feil er en feil og jeg regner med dere ønsker å fiks det :)

 

 

Edit: jeg eksperimenterte litt mer, og noe uventet, så fant jeg at underkategorien Sjeleregister er listet to ganger, under forskjellige hovedkategorier (Kirkebøker og Geistlig arkiv). Om jeg ikke vil ha med slike register i søket, må jeg fjerne krysset TO plasser for å unngå at de/den skal være med i søket.

 

Dette blir jo litt tungvint, så jeg foreslår at når man fjerner krysset én plass, så må den automatisk fjernes fra den andre. Eventuelt bør underkategorien finnes bare i én av hovedkategoriene.

Endret av Jørgen M. Steen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.