Gå til innhold
Arkivverket

Neste


Aase R Sæther - Gloppen
 Del

Recommended Posts

Eg vil leite etter personar med eit bestemt etternamn/gardsnamn, td Eide, i skifteprotokollen for Nordfjord. Eg går inn via Finn kilde - skiftematerial, Sogn og Fjordane, skriv Eide på gard og får 83 treff. Desse vil eg sjå nærare på, startar med den øvste, Hans Jørgensen Eide og klikkar meg inn på han.

 

For å sjå den neste posten som er funnen, ville det vere logisk for meg å bruke Neste-knappen, men den fører meg til neste skifte i protokollen, som er uinteressant for meg, så eg må klikke meg tilbake til funn-lista og velje ny post.

 

Så vil eg sjå om der er personar med Eide-namn som er nemnde i dåpsprotokollane i Bergen, og går dit via Finn kilde - listetype fødte/døpte, Bergen. Her får eg også mange treff, og ser på den fyrste, Ole Eide. Når eg klikkar på Neste her, kjem eg til den neste personen som er fadder i same dåpen, og når eg er komen til siste fadder i denne handlinga, forsvinn Neste-knappen.

 

Er det råd å gje ei kort innføring i korleis Neste er meint å fungere - og er der eventuelt forbetringar i vente?

 

Og så eit spørsmål til: Er det muleg å "låse" Tilbake til søkeskjema-knappen slik at han er tilgjengeleg når ein står inne i eit funn? Det vil spare utruleg mange klikk.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser at navigeringslenkene kan være forvirrende. Det har ikke blitt så bra som det kunne ha blitt.

 

Vi skal i gang med en ny versjon av nettsidene og da vil vi gå gjennom alt. I den forbindelse vil det også være viktig å hente innspill fra dere som bruker nettsidene og hvordan dere opplever dagens løsning og hva som kunne vært gjort. Men enn så lenge er vi svært tidlig i prosessen. Forhåpentligvis kommer vi i gang med beskrivelser og spesifikasjoner etter sommeren.

 

Navigeringslenkene er kun ment for å bla gjennom dataene slik de ligger etter hverandre i den bakenforliggende databasen. Disse lenkene holder ikke kontroll på utvalget i trefflisten. Hvis du ønsker å ha trefflisten tilgjengelig hele tiden når du blar det gjennom dataene kan du gå inn i Min profil (når du er pålogget i Digitalarkivet) og hake av for at resultatet skal åpnes i nytt vindu. Det er det vi kan tilby av løsning i dag.

 

Når det gjelder systemet på disse navigeringslenkene så er det sånn at nivået du står i avgjør hva du skal kunne bla i. Hvis du er i en dåpsliste og du er på personnivå (du ser detaljerte personopplysninger øverst på siden) vil Neste og Forrige bla gjennom personene i den dåpen. Klikker du på dåpsnummerlenken vil du se detaljerte opplysninger om dåpen, da er du på hendelsesnivået og du blar da fram og tilbake mellom dåpene i den kirkeboken. For folketellinger har vi tre nivåer, person, bosted og tellingskrets og blaing foregår på samme måte som kirkebøker ved at du må klikke deg inn på bosted for å bla mellom bostedene eller klikke deg inn på tellingskrets for å bla mellom tellingskretsene.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ofte at det er nyttig å kunne bla gjennom ein database kronologisk, så den funksjonen Aase etterlyser må komme i tillegg til, og ikkje i staden for neste-funksjonen slik den er no.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ofte at det er nyttig å kunne bla gjennom ein database kronologisk, så den funksjonen Aase etterlyser må komme i tillegg til, og ikkje i staden for neste-funksjonen slik den er no.

 

Ja det vil i såfall bli i tillegg til. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.