Gå til innhold
Arkivverket

Hvem var frau Vogth?


Recommended Posts

Hei.

 

Lebensbornhjemmet Stadtheim Drontheim i Trondheim med tysk personale ble i tiden 1942-45 ledet av den tyske jordmoren frau Vogth. Går det an å finne ut hvem hun var, og hennes opphav?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke Lebensborn-arkivet på Riksarkivet? Jeg kan nøye meg med bare et fornavn (og kanskje fødselsår) på frau Vogth. Med det kan jeg lete videre selv i Trondheim.

 

Det er riktig at arkiv RAFA-2182 Abteilung Lebensborn finnes i Riksarkivet. Dessverre inneholder ikke dette arkivet i noen særlig utstrekning opplysninger om de ansatte på de ulike hjemmene rundt omkring i Norge.

 

Det finnes spredte opplysninger om ansatte i Abteilung Lebensborn i arkiv RAFA-2174 Tyske arkiver, Reichskommissariat, blant annet i arkivsakene etter Oberkasse, men også andre steder. Dessverre ser det ikke ut til at arkivene etter Oberkasse er katalogisert, noe som gjør søk etter enkeltopplysninger der svært tidkrevende.

 

I en del tilfeller vil nok tysk personale som arbeidet for Abteilung Lebensborn i Norge også ha arbeidet for den samme organisasjonen i Tyskland. Det kan derfor være at det kan finnes opplysninger om Frau Vogth i tyske arkiver. Arkivet etter Abteilung Lebensborns hovedkontor i München oppbevares av International Tracing Service (ITS) i Bad Arolsen i Tyskland.

 

 

Med vennlig hilsen

 

 

Seksjon for brukertjenester

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.