Jump to content
Arkivverket

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Yesterday
 3. Hei Egil. Tusen takk for meget utfyllende svar om Christen Thomasen og Todne Erichsdatter og flere av deres barn! Kan jo tyde på at de er fra Holt, hvilket jo kan forklare at det ikke er noen passende kandidater i FT1801. Det er jo alltid en ulempe å komme til Holt, Aust-Agder, som er en lakune i FT1801. Igjen takk for hjelpen!
 4. Ann-Mary Engum

  Peder Johannesen Mallasvik F.1736 foreldre ?

  Erik Slektsbaser er ikke kilder. Det jeg mente var om du hadde funnet noe i kirkebøkene om Martha Danielsdatter Mallesvik.
 5. Hans Myhre

  Ekstraskatten av 1762

  Fy flate. har du virkelig betalt for å legge dine slektsdata der? Eierne av MyHeritage har jo full tilgang. dvs. jødene som eier dette. Prpblemet med MyHeritage er at det er altfor mye feil der. ingen har visst noe ansvar .UFFDA. Morsomt at jeg hadde noen av dine i min base.
 6. Ivar S. Ertesvåg

  Opplandske nasjonale infanteriregiment - 1693

  om lag sånn: "Gaard: | Opsidd: | Sønner | Tienistedreng | Huusmænd " "Foldahlen | Peder oc Jacob | Clemed Clemeds. NordFiorn(??), troelofed 24 aar | Halvor Opdøl 17 aar | - -"
 7. Ivar S. Ertesvåg

  Kvegskatten for Kraakerud i Ringsaker, 1657

  Slektskap vil skattelister svært sjeldan seie noko om. "sannsynleg" er eit vanskeleg ord... Ei kvinne som er ført som brukar, var gjerne enkje. Men slektskap med neste brukar, er ei anna sak. Det kan hende du kan finne at nokre år før er det ein Kristoffer som brukar heile garden. Då kan han vere far til "Olle Christophersen" og "Hanss Christophersen", som er brukarar i futemanntalet 1664. Men det kan vere andre samanhengar. (oppattkalling kunne gjere at det var meir enn éin Kristoffer i ei slekt, slik at Ole og/eller Hans var fjernare slekningar - eller at ein av dei berre tilfeldigvis hadde same farsnamn). Dersom det finst tingbok frå denne tida, er truleg den nye bygselen (eller skøytet) tinglyst. Då kan det stå noko om slektskap der. "Vlffuelrud" ("Wlffuildrud" i 1664) er vel det same som "Ulvildrud" i matrikkelen 1886 (gnr. 162 i Ringsaker).
 8. Baard Vidar Pettersen

  Navn på dreng i Landskatt fastelavn 1628 for Helgeland

  Det var kanskje ikke meg du spurte, men ja det gjorde jeg. Mener også å huske at det var folk fra Straum i Jämtland ved en av gårdene i Grane, så han var kanskje innvandret. Eller sønn av en Jämte.
 9. Tusen takk Ivar. Jeg har tydeligvis mye igjen på lesningen min. Kråkerud ble delt i to rundt denne tida, hvor min 7*tippoldefar Hans i henhold til Fogdens manntall i 1664 (lenke) driver delen Marit hadde, mens Ole (Oelle) fortsatt driver den andre delen. Det er mulig (sannsynlig?) at Marit er enke, og Hans og Oles mor, og dermed min 8*tippoldemor. Men det spørs om det er mulig å bevise. Krogsud er en annen gård ikke så langt unna. Bratberg er like ved (og står rett over i 1664), så det stemmer bra (men Vlffuelrud er jeg mer usikker på).
 10. 1. Godt observert. Jeg fant dem i kirkeboken for Sandeherred også. Lyst der, gift i Tjølling kanskje? Går ikke tydelig frem. https://media.digitalarkivet.no/view/8231/40599/26 2. Enig at fadderskap ikke er kilde god nok til å si at hun hadde tjeneste på prestegården. Jeg bygger min info her på notater om slekten som min oldefar And.B.Hasle i Sandefjord gjorde i en håndskrevet bok om sitt liv. Ane Olsdatter var hans farmor. Her er hva han skriver: "Bestefar (farfar) Børre Larsen ektet 1805 Anne Olsdatter. Hun tjente da på prestegården i Tjølling og hadde flytt sammnen med prestefamilien fra Gudbrandsdalen til Tjølling. Farfar bodde da på Gåserød i Tjølling, en liten palss som støter op til prestegården. Anne var en ualmindelig ferm og kraftig kvinde. Hun er altså min farmor. Det fortelles om henne følgende: I hungersårene mellem 1809 og 1814 så var der stor mangel på alt i vårt distrikt. Der kom en og anden gang en jakteladning til Larvik med korn fra Dannemark. Så engang da der var en jakt med korn i Larvik var farmor på plass med sækken sin for å få kjøpt korn. Ja hun fik også, trods trængselen efter kornet, sækken sin fyldt. Mens hun imidlertid var inde i en butik i byen og satte sekken utenfor på trappen med min far som vokter, kom en mand og river sekken fra gutten og løper bort over gaten alt hvad han årket. Min far setter i et forfærdelig skrik og farmor kommer ut av butikken, ser manden langt borte i gaten, løper efter, river sekken fra manden, gir ham en kraftig dask over øret, så kraftig at manden tumler overende i gaten, farmor tar sekken sin tilbake også er denne sak dermed opgjort. På sine gamle dager var hun benyttet både som dyrlege og menneskedoktor i stor utstrekning både i Tjølling og i Hedrum. Der stod i lange tider stort ord om den kloke konen fra Gåserud i Tjølling."
 11. Tommy Jensen Nese

  bygdebok for austevoll

  hvilket yrke hadde johannes larsen noven
 12. Ole Bøe

  Ekstraskatten av 1762

  Ja, dette er mine oldeforeldre, som jeg har etternavn etter. Jeg har en god del om Jons aner, og en del om morssiden til Marie (som kommer fra Solør), men altså ganske lite fra Maries farsside. Jeg er selvsagt interessert i alt du skulle ha. Du kan forøvrig se mitt tre her på MyHeritage (hvis du har bruker). Det skal være mulig å se alle kilder jeg har lagt inn også. Jeg har bare holdt på et drøyt halvår, så det er langt fra ferdig, og jeg har blitt mer nøye etter hvert, men prøver å være nøyaktig.
 13. Knut Skorpen

  Navn på dreng i Landskatt fastelavn 1628 for Helgeland

  Og gardsnamnet, les du det som Halls?
 14. Knut Skorpen

  Kolbein Annfinnsson, Grane 1600-tallet

  Ja. Kostar 150 kr, om eg minnest rett.
 15. For å svare meg selv, så ble det trolovet i Sandar: https://www.digitalarkivet.no/kb20070427610171 Kausjonister var prestene i hhv. Sandar og Tjølling.
 16. Legg merke til at det ikke er notert trolovelsesdato eller kausjonister for Børre og Anne. Ble de trolovet utenbygds? Det er ikke presten selv som var fadder for husmannsbarnet, men hans kone ("Mad. Stephansen"). Nå var Gåserød husmannsplass under Tjølling prestegård, og det alene var grunn god nok til at presten og/eller hans kone stilte som faddere. Fadderskapet kan derfor ikke brukes som argument for at Anne hadde vært i tjeneste på prestegården.
 17. Kristian Gaup Skancke

  Hvor ble det av Marit Gaup (f. 1893 i Kautokeino)?

  Hei, da har jeg fått tilsendt dødsfallsprotokollen til Marit Andersen, født 1893. Hun døde som "offentlig understøttet" på "Tuberkolosehjemmet" uten å etterlate seg noe. Basert på den informasjonen som hittil har kommet fram mener jeg at det er en betydelig sjanse for at dette er riktig Marit. Skal kontakte Statsarkivet i Tromsø, for å se om det er mer informasjon å finne om Marit Andersen på tuberkolosehjemmet. Det blir også etterhvert en tur til Nasjonalbiblioteket, der det finnes litteratur som omhandler Rotsundelv barnehjem. Mvh Kristian
 18. Håvard Moe

  Peder Johannesen Mallasvik F.1736 foreldre ?

  Mallasvika er ein gard i noverande Naustdal kommune, ein drøy kilometer vest for Naustdal kyrkje utover langs fjorden. link/kart Eg har slekt på bruksnr. 1 der (Truls nemnt i 1801 er bror til 3*tippoldemor mi) men kjenner ikkje særleg til folket på den andre garden. Mallasvika i Naustdal bygdebok (b.1, s. 715): https://www.nb.no/items/07ae7eeb6320817e48ccc401e9775d16?page=717 Ut frå det som står der er ikkje opphavet til Per Johannesson kjent.
 19. Magnus Trosdahl

  Tyding av militær rulle (igjen)

  Like kjapp som alltid 🙂 Takk skal du ha!
 20. Ivar S. Ertesvåg

  Tyding av militær rulle (igjen)

  Om lag sånn: "Dessligeste eftermelte Rødningspladser, Foldahl, Joen } Ingen døchtig Foldahl, Erich } Erich Peders, bundens Søn __ 16 } Halvor, tienestedreng, føed i Nordfior __ 20 Foldahl, Enchen og Frederich } Hans bundes. tienestedreng, føed paa Lædsøe(?) __ 23 } Ingebret Lars. Løsgienger, føed nordenfields __ 27 "
 21. Ikke verst det Even 😀 Dette har du sikkert fra før men legger det ut i tilfelle ikke. Her er fra manntallet i 1701 Manntallet 1701, nr. 6: Sunnhordland fogderi og Hardanger fogderi Tilhørende personer Gård: Rongvehr i Austrheim ID Fornavn Etternavn Gård Stilling/stand og vilkår Oppholdssted Alder Fødested pc00000000595672 Anna Maria Schrøder ops Enchen pc00000000595673 Fredrich Schrøder ops sønn Udenlandz 31 pc00000000595674 Hendrich Schrøder ops sønn hieme 28 pc00000000595675 Cort Schrøder ops sønn udenlandz 27 pc00000000595676 Martinus Schrøder ops sønn udenlandz 17 og Sollied skifte
 22. Hei! Noen som vil hjelpe meg med tyding på høyre side, linje 5 (ink. topptekst). https://media.digitalarkivet.no/view/51354/246 Hele linjen med Peder(?) og Jakob(?) Tusen takk!
 23. Tommy Jensen Nese

  • Tommy Jensen Nese
  •   
  • AnitaRiise (Statsarkivet Bergen)

  hei jeg leter om tippeoldefar Johannes Larsen Noven fra Austevoll Rabben  Født 16 7 1874  fant papir fra sønn johannes ingolf johannesson noven s død . leter om han har flytter til bergen hordagaten 57. hilsen tommy jensen nese

 24. Erik - Nilsen

  Peder Johannesen Mallasvik F.1736 foreldre ?

  https://www.myheritage.no/site-family-tree-266644801/slektsaner#person-1501242 dette er lenken det er fra et slektstre på myheritage
 25. Er det noen som kan være behjelpelig med å tyde nederste avsnitt på høyre side? https://media.digitalarkivet.no/view/51355/170?indexing= Tenker da på samtlige under rødningsplassene på Folldal (dersom jeg har tydet riktig)
 26. Hjertelig takk for hjelpen med etterkommerne.
 27. Beklager, det har jeg nok ikke. Jeg har hatt fokus på emigrantene i området, og hvor de ble av.
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.