Jump to content
Arkivverket

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. En sak som kom opp i et middagsselskap i påsken. Vedkommende klarer å følge slekta tilbake til Sogndal/Lærdal til slutten av 1800 tallet, men der sier det stopp. Utfra opplysninger han har fra familen så skal Kari være født i Lærdal 29. juli 1867 og Johannes i Sogndal 18. aug 1874. Hvis det er noen som har tid og lyst til å prøve å finne vielse og aner så er det supert. mvh Ivar
 3. Heljar Westlie

  gammel selvangivelse,skattemelding

  Dette er materiale som vanligvis finnes i kommunearkivene, kontakt Rakkestad kommune
 4. Hans Myhre

  Augustus - reg.. av begravelser

  Er ikke Augustus en database da? Da skal en kunne søke på alle felt som registreres også merknadsfelt. Har transkribert de som gikk til nattverd i Iowa og der har presten skrevet opp i merknadsfelt Manden i krigen og noen ganger hans navn, Han var da i borgerkrigen så de kan jeg søke etter i BD87. Står ikke mannens nav der så kan jeg bruke ekteskap eller barnedåp for å finne han.
 5. Hans Myhre

  Registrering av uekte fødte og døpte i Augustus

  Merkelig at Augustus ikke har den sammemuligheten som BD87 hvoe en har ferdige plasser til å merka av E for ektefødt, U for uekte født og T for tvilling. Bruker ikke Augustus så jeg kjenner ikke hvordan registreringsiden ser ut,
 6. Today
 7. Terje E Skrolsvik

  Metodister viet i Bergen ca 1930

  Takker for svaret.
 8. Ann-Mary Engum

  Etternavn og yrke for Berg i Kristiania

  Enig med Richard Johan.
 9. Richard Lervold

  • Richard Lervold
  •   
  • knut fasting

  I am sorry it has been so long since my contact is the regarding you April 27, 2017 message to me but many family things going on in my life. 

   

  As for your link in the above message, after some chasing, I was able to link one of the persons in the link to my tree.   I  was able to find Niels Christophersen Tønder and Christopher Nielssøn Tønder in my tree with a path to my grandfather, Nels Johnsen Lervold. 

   

  I will continue to explore the link, attempting to link other names to my tree.

   

  I do sincerely thank you for your help.

   

  Hope all is well.

   

  Respectfully,

   

  Richard Lervold

   

 10. Richard Johan Natvig

  Etternavn og yrke for Berg i Kristiania

  Eg ser den (vesle for meg) forskjellen, men eg tolkar det som slik variasjon ein godt kan ha i ei handskrift. Eg kan ta feil, men eg ser ikkje kva anna enn Andreassen det kan stå her. På neste side, par nr. 223, ser vi og at A'en kan variera litt.
 11. Mange takk for svar. Da fikk jeg samtidig svar på at sønnen Ole Svendsen IKKE er han som reiste til Danmark og slo seg ned der. To fluer.......
 12. Tusen takk for dette Odd og Arild! Eg ser at sambandet mellom Utneset og Sønsterud også er peikt på i ein artikkel til Magne Ivar Mellem (Sønsterud i Åsnes (3)) i Slækt og Slekt nr 4-2007.
 13. Trond Arve Haakonsen

  Etternavn og yrke for Berg i Kristiania

  Kunne du tittet på brudgommens fars navn igjen? Ser ikke ut som etternavnet Andreassen begynner med samme bokstaver som fornavnet Andreas?
 14. Torbjørn Igelkjøn

  Metodister viet i Bergen ca 1930

  Om dei ikkje står i dissenterlistene i dei vanlege kyrkjebøkene blir det vel å spørje Arkivverket om oppslag, sidan kyrkjebøkene frå dissentersamfunna ikkje er skanna. Dette føreset at bøkene er avleverte. https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning
 15. Torbjørn Igelkjøn

  Hva betyr de Store bokstavene i Kirkeboken?

  Dette er jo eigentleg ei nyttig påminning om at det ofte kan vere lurt å sjekke kjeldeinformasjonen, og då både innleiande merknader i den originale kyrkjeboka samt det som står i høgre marg i innhaldslista til den skanna versjonen. Dette bør også vere fyrste tanke dersom ein ikkje finn det ein leitar etter osv.
 16. Peder Stenslie

  Knud Christoffersen Nestingen (x2)

  Mange takk, Jan!
 17. Egil Johannessen

  Aaghus/Åghus - hvor stammer det fra ?

  Gards- og ættesoge for Bygland, side 289 - https://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_digibok_2011121408047
 18. Egil Johannessen

  Aaghus/Åghus - hvor stammer det fra ?

  ? Åkhus (Bygland gnr. 45) - https://www.setesdalswiki.no/wiki/Åkhus_(Bygland_gnr._45) Fra Geni: https://www.geni.com/people/Sven-Dønnestad/6000000077183016824 https://www.geni.com/people/Daniel-Sigurdsson-Aakhus/6000000044238383220
 19. Håvard Thorsen

  Einsatzstab

  Dette kommer sent, men likevel: Tusen takk for svar, det var til god nytte!
 20. Yesterday
 21. Torbjørn Steen-Karlsen

  Arne Torgrimsen Espeland på Vegårshei

  Det finnes en Arne Ausel på Vegårshei i 1604.
 22. Torbjørn Steen-Karlsen

  Arne Torgrimsen Espeland på Vegårshei

  Da fant jeg jo fort ut at det ikke var noe Espeland på Vegårshei, men Eppeland i Åmli.
 23. Torbjørn Steen-Karlsen

  Arne Torgrimsen Espeland på Vegårshei

  Oppe på kirkegårdsmuren i Gjerstad fant de for mange år siden en gravplate med følgende innskrift:”Her vnder hvil(er) S(alig) og Gvdfrygtig Qvinde Ingelef Arnes daat(e)r Vestel X 1672 den 30 janvary”. Den er nå funnet igjen og satt opp ved kirkegårdsgjerdet sammen med andre gamle steiner. Jeg mener at hun er mormor til alle Gregersbarna på Vestøl, deriblant ei Ingelif Gregersdatter. Arne er ikke noe Gjerstadnavn. En datter blei trolig gift til Sletta i Holt. Dette er opphavet til Vestølfolk i Gjerstad. Hvilken Arne kan dette være? Og en av de største kandidatene jeg har er storbonden (Vegårsheibokas uttalelse) ARNE TORGRIMSEN ESPELAND. Han skal etter sigende dukke opp på Espeland på Vegårshei rundt 1602? og leve ennå i 1617. Død før 1624. Han skal være fra Nissedal, nærmere bestemt Brekke, men der nevnes han vel ikke. Og kona skal ha vært ei datter av Olav Olavsen Grimeland d.y i Åmli, men her er vi vel på så tynn is at man nesten ikke kan puste. Kan han på noen måte være far til min Ingeleiv Arnesdatter, gift på Vestøl. Han skal etter sigende ha hatt en datter: Ingeborg Arnesdatter. Gift med Jon Gunnarsen Ufsvatn. Hvis ikke han er en kandidat, hvilke andre Arner kunne det vært. Mvh. Torbjørn. 🙂 🙂 🙂 🌈
 24. Finnes det oversikt over falne norske soldater fra krigshandlingene i augustdagene i 1814? Dersom, finnes det lister over militær avdelingstilhørighet og bosted?
 25. Fant et notat som jeg tolker som at Marte Olsdatter gift med Håkon Olsson på Utneset var datter av Ola Amundsson på Synsterud. Pantebok Solør-Østerdalen 1725 fol. 159b - Amon Olsen Holmen på egen vegne, og min avdøde søster Rønnoug Olsdaatters vegne, Ole Joensen Bye på min hustru Maren Olsdaatters vegne, Marthe Olsdaatter Udnæseth på egen vegne, Lars Amonsen Østbye og Søren Povelsen Hoelstad som fødte verger for de to jentene Ragnild og Karen Olsdaatter. De er berettiget til 4 2/3 skinn i Søndsterud som Michel Andersen bor på. Solgt til Michel. Ola Pålsson og Ola Håkonsson skulle da bli søskenbarn. Håkon Olsson Utneset var forresten først trolovet 24.05.1706 med Else Utneset, men hun døde kort tid etter og ble begravd Cantate 1707. Jens Olsen du nevner ble døpt 22.02.1722 som sønn av Ole Synsterud. (Våler?, Åsnes?). Denne Jens var det skifte etter i 1773, da på en plass under Synsterud i Våler.
 26. Ann-Mary Engum

  Aaghus/Åghus - hvor stammer det fra ?

  https://www.ancestry.ca/boards/thread.aspx?mv=flat&m=366&p=localities.scan-balt.norway.counties.vestagder
 27. Grethe Flood

  Eidsvoll/Lørenskog, Gutt født 1924

  Birger Gundersen i folketellingen 1910 for Grue: https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01036407005714
 28. Mariann Evenhus

  Tilbyr hjelp til å finne slekt i Danmark.

  Jeg får ikke opp Emily Lassen. Skulle bare tilføye at oldemor døde i 1938, hun ble ikke mer enn 54 år gammel.
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.