Jump to content
Arkivverket

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Torbjørn Steen-Karlsen

  Aakris bøen - hvor er det?

  Den 30. september 1696 refereres det til to kjøpebrev fra «Torgier Torkelsen Qvem og Karen Eriksdaatter Sunde», datert 28. juni 1684. Begge tinglyst 24. november 1684. Det handler om Sunde. Kan dette være Torgie Åkris bøen tro?
 3. Vedrørende konfirmasjonen, så finner jeg henne ikke i Alstadhaug, jeg lette der.
 4. Det er mange som bruker en fødselsdato ca. 1783. Men dette må være en datter som er født tidligere og så døde som liten. For ved vielse, folketelling og senere ved død, 8.8.1844 https://media.digitalarkivet.no/view/2579/241 står hun alle gangene som født rundt 1797/98
 5. Det er kanskje mulig å luke bort noen fødselsår ut fra andre opplynsinger. Jeg tror begge datoene er for tidlige. Dersom hun hadde blitt født utenom ekteskap eller mindre enn 7 måneder etter ekteskapsinngåelse er det sannsynlig at saken hadde vært kjent. Mathias skal i følge Store Norske Leksikon ha giftet seg med datteren av sognepresten på Askvold i 1780-1781. De hadde da vært forlovet i ca.5 år. https://nbl.snl.no/Mathias_Krogh Dette slektstreet forteller at vielsen stod i Askvoll i Bergen 02.01.1781 https://killislekt.no/webtrees/individual.php?pid=I37175&ged=killi og her er ganske riktig vielsen https://media.digitalarkivet.no/view/8597/42314/23 Samme kilde oppgir en dåpsdato for Lorentze - du kan antagelig kontakte eier av websiden for mer informasjon. https://killislekt.no/webtrees/individual.php?pid=I37178&ged=killi
 6. Anne-Lise Hansen

  Lorentze Sophie Krogh, datter av biskop Mathias Bonsach Krogh

  Kanskje konfirmasjonen er å finne i Alstahaug?, jf. Andreas Erlandsen: Geistligheden i Tromsø Stift http://da3.arkivverket.no/cgi-win/WebBok.exe?slag=lesside&bokid=tromsogeist&sideid=6&innhaldid=3&storleik=
 7. Ann-Mary Engum

  Durek David Verrett – norske aner på morssiden?

  https://www.digitalarkivet.no/content/change-display-name
 8. Elin Galtung Lihaug

  Durek David Verrett – norske aner på morssiden?

  Takk for den lenken! Nå mangler vi bare navnet ditt.
 9. Torodd Kinn

  Aakris bøen - hvor er det?

  Eg kan heller ikkje finne nokon plass som heiter Åkre(s)bø(en). Men det er mange gardar som heiter Åkre. Den nærmaste i dette tilfellet ligg vel i Drangedal, søraust for Brøsjøvannet.
 10. Today
 11. Lenken i forrige innlegg. Jeg leser også Holmestrand. Når det gjelder skiftet etter Mette Kirstine Stade i 1752, så har jeg store problemer med å lese hvem som var arvingene. Ellers synes det klart at Peder Olsen Bechman og Anne Osmundsdtr. var foreldrene til Ole Pedersen Bechman. Det ser imidlertid ikke ut til at noen vet noe om Christen Michaelsen Bødtker fødsel eller død, ektemannen til Berthe Kirstine Olsdtr. Bechman.
 12. Torbjørn Igelkjøn

  Skoleholder i overgangen 1700-1800

  Ein kan jo her også nemne at det i 1989 vart gitt ut frimerke med tittelen "Grunnskolen 250 år": http://dnf.as/produkt/frimerker/norske-frimerker/postfriskubrukt/19891990/nk-1070-postfrisk/ http://dnf.as/produkt/frimerker/norske-frimerker/postfriskubrukt/19891990/nk-1071-postfrisk/
 13. Oj, da er det ikke noe å gjøre ved. Hvis jeg ikke klarer å finne henne konfirmert et annet sted. Takk for helpen!
 14. Torbjørn Steen-Karlsen

  Anders Olsson fra Tanum i Bohuslen, men finner ham ikke

  Nei det har jeg desverre ikke. Denne nøtta er ikke lett. Men da er vi i familie da jo. Hvordan kommer du inn i rekka. Med hvilken datter??? Mvh. Torbjørn Steen-Karlsen.
 15. https://www.arkivverket.no/slektsgranskning/historikk-for-prestegjeld-og-sogn/prestegjeld-og-sogn-i-nordland "Ministerialbøkene før 1866 gikk tapt da prestegården brant 05.12.1873. Tidsrommet 1843-1865; se klokkerbøkene nedenfor. ".
 16. Torbjørn Steen-Karlsen

  Aakris bøen - hvor er det?

  I Landkommisjonen for Gjerstad i Aust-Agder 1661 står det under gården Kveim, en mann som eier i gården som jeg tror er enn svigersønn på gården, men jeg kan ikke for mitt bare liv finne plassn han kommer fra. Hvor ligger Åkris bøen. Hvilken gård kan dette være????? Thorgj Aakris bøen – 3 gsk: 2 ksk och 4 parten aff itt ksk: Mvh. Torbjørn.
 17. Jeg forsøker å finne når Lorentze Sophie Krogh er født. I folketellingen 1801 står hun som født ca. 1797: https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01058437001924 Ved vielsen til Anders Zahl 17. juni 1836, står hun som 38 år, dvs. født ca. 1798. https://media.digitalarkivet.no/view/2579/115 Men ved denne vielsen står det av hun er født i "Vaagens Prestegjeld", altså Vågan i Nordland. Men hvor i all verden finner jeg denne kirkeboken???
 18. Elin Galtung Lihaug

  Durek David Verrett – norske aner på morssiden?

  Det er ikke bare jeg som leser denne tråden. Det er nok mange som vil bli glade for å få lenkene fullt ut, ikke bare som et ID-nummer.
 19. Elin Galtung Lihaug

  Durek David Verrett – norske aner på morssiden?

  Her er ordensreglene for forumet, og det står tydelig at man skal oppgi fullt navn: https://forum.arkivverket.no/announcement/2-ordensregler-for-debattene-discussion-forum-rules/
 20. Ann N

  Durek David Verrett – norske aner på morssiden?

  Anne M Berge er kurator på Geni. Er ikke klar for å legge ut hele navnet mitt akkurat nå. Så ikke noe om det da jeg signet opp. Familysearch ID for faren: https://familysearch.org/tree/person/details/G914-Z3V Så kan du sjekke kildene selv.
 21. Torbjørn Igelkjøn

  Barn f. Ca 1933 hvordan finne?

 22. Min oldefar And B.Hasle i Sandefjord skrev ca. 1935 om sin bakgrunn: "Farfar Børre Larsen ektet 1805 Anne Olsdatter. Hun tjente da på prestegården i Tjølling og hadde flyttet sammen med prestefamilien fra Gudbrandsdalen til Tjølling. Farfar bodde da på Gåserød i Tjølling, en liten plass som støter opp til prestegården." (Utvidet sitat på geni.com i beskrivelsen av henne) Vi vet ingenting om Anne Olsdatters bakgrunn annet enn dette. Lokal folketelling i 1814 for Gåserød viser Børre og Annes familie, og også at hennes bror Hans Olsen f. ca 1799 da bor sammen med dem (Nede til venstre). Denne folketellingen tyder på at hun var født i 1782, mens hennes død 27/8-1861 i Tjølling sier at hun var 80 år, kan tyde på at hun var født i 1781 (Venstre, nedre del) Presten som har tatt med seg Anne, angivelig fra Gudbrandsdalen, må være snakk om er Niels Seiersløw Stephansen. Han fikk Grev Ahlefeld Laurvigs kallelse til Tjølling 22.mars 1800, kongelig konfirmert 18.april. (Link til kilde) og var i Tjølling til sin død i 1833. Men ifølge Fredrik Schiørns katalog over karrierene til norske prester (nede til høyre) var ikke prest Stephansen i Gudbrandsdalen før han kom til Tjølling. Kan han likevel ha vært det? Isåfall hvor? Ifølge Geni.com giftet presten seg i Larvik i november 1800 med Kirsten Wright Bøckmann som var født i Larvik, så han har jo ikke kommet flyttende med sin familie, den stiftet han etter at han ble sogneprest i Tjølling. Er det noen måte jeg kan finne ut mer om hvor prest Niels Seiersløw Stephansen befant seg før han flyttet til Tjølling? Kan historien til oldefar om at hans farmor kom fra Gudbrandsdalen være riktig? Det hadde jo vært gøy å finne ut. Takknemlig om noen kan peke retning, eller se noe jeg har oversett.
 23. Elin Galtung Lihaug

  Durek David Verrett – norske aner på morssiden?

  #52 - Det ville være fint om du kunne oppgi kilder for dine opplysninger (bortsett fra vielsen på FamilySearch - den har vi allerede). Hvis alt er fra Geni, kan det betraktes som "under arbeid". Hvem er Anne? På dette forumet bruker vi fullt visningsnavn. Vennligst oppgi hele navnet ditt, se veiledning i innlegg #18 her:
 24. Ann N

  Durek David Verrett – norske aner på morssiden?

  Leste litt på den hollandske slavehandelen i Ghana. Den skal ha blitt avsluttet i 1814. Hans oldemor ble født ca 1884. Så om det med 1814 er korrekt må vi nok lenger bak om det var en formoder som unnslapp og dro til Haiti.
 25. Ann N

  Durek David Verrett – norske aner på morssiden?

  Farens bestemor var Rita Joseph gift Harris, såvidt vi har funnet. Hennes foreldre bodde ifølge Geni i New Orleans. Men faren finner jeg bare ett sted (på Familysearch): Hennes vielse. De har ikke lagt opp info enda om hvordan de fant ut hvem Jennies (står Eugenie på Geni) foreldre var. Om de opplysningene er riktige, bodde hennes mors foreldre i Louisiana lenge før hun ble født. Jeg finner ikke Rita i 1940 census. Vet ikke når hun døde. Faren ble født 1929, ikke 1925. Det er mulighet for overlapp der. Ellers har jeg prøvd å få oppmerksomheten til Anne angående farsslekta. Joseph Casimir Verrett var ikke far til Leon, med mindre han var bigamist.
 26. Jan Roger Holmberg

  Anders Olsson fra Tanum i Bohuslen, men finner ham ikke

  Hei, ser denne tråden er gammel, men har du funnet ut mer om Anders Olsson? Ingri Marie Andersdotter - hans datter er min 2xtipp. Stopper opp for meg også. mvh JanR
 27. Arne-Sten Christiansen

  Skoleholder i overgangen 1700-1800

  Takk for mange gode og fyldige svar! Jeg hadde festet meg ved loven om almueskoler på landet av 1827, og oversett denne forordningen av 1739. Men til tross for denne tidlige skolevirksomheten, påståes det i snl.no at "Gjennom hele 1700-tallet og langt inn på 1800-tallet var tallet på analfabeter betydelig." Min 2xtippoldefar hadde jobben som skoleholder bare i en periode på 11 år dersom jeg skal stole på det jeg har lest et sted, men ikke finner igjen. Jeg har ikke lett opp innførselen i kirkeboka ved konfirmasjon av denne karen. Nå er det (dessverre) for fint vær til å sitte å lete på dataskjermen, men det skal jeg få gjort seinere. Kan være spennende å se om det står noe som indikerer skikkethet som skoleholder.
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.