Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Greta Storm Ofteland

[#14208] Hans Wilchensens skifte, Bergen 1690

Recommended Posts

Gjest Greta Storm Ofteland

'Hans Wilchensen, som det ble ringt for i Mariakirken 24. november 1690, skal likeledes være en sønn av Wilchen Tormodsen. Skiftet ble sluttet 20. juli 1691'. Eksisterer skiftet? I så fall, er det muligheter for å få vite hvem som er nevnt i skiftet? Med vennlig hilsen Greta Storm Ofteland

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det er vist til skiftet etter Hans Wilchensen og hans 'Sl. Hustrues Boe' i Arvebok for Bergen 2, 1690-1706, fol. 18. Dette er en kilde som omhandler de umyndiges arvelodder, og forteller som regel bare om en del av det som hadde skjedd i skiftebehandlingen.I dette tilfellet sies det om arvingene 'de fleste ere myndige', men blant de umyndige var 'Sl. Knud Studs børn som ere Capitain Rasmus Stud, Lieutenant Søren Stud', 'Sl. Peder Studs børn som er En Søn ved nafn Knud og j Datter nafnlig Joh. Marg. Stud tilfaldt en Broderlod af den halfue Boe ... tilsammen 250 Rdr 2 mark 6 s.'Dette forteller vel at Hans Wilchensen og hans kone Pernille Rasmusdatter Stud var barnløse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.