Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest John Morten Malerbakken

[#14219] Isak Olsen, f. 30.08.1785 i Folldal

Recommended Posts

Guest John Morten Malerbakken

Denne Isak Olsen er sønn av Ole Isaksen Havn, f. 1754 på Havn i Sel. Moren var Rønnaug Svendsdatter, men jeg har ikke funnet noen fødselsdato på henne. Ole og Rønnaug gifter seg i Sel 26.01.1782.Som det framgår av overskriften, mener jeg å finne Isak som født i Folldal. Foreldrenes bosted er oppgitt til Hagen.Videre tror jeg at jeg har funnet at moren Rønnaug dør i Folldal i 1789 og begraves der 14.06.1789. Da var hun 37 år gammel. I så fall var hun født rundt 1752.I tellingen i 1801 finner jeg 4 kandidater som muligens alle kan være 'min' Isak Olsen. En er lærling i Bergen (16 år), en er svenn i Vefsn (16 år). I tillegg har jeg to kandidater i Stadsbygd i Sør-Trøndelag, der den ene er registrert som 15 år og den andre som 17. Ettersom det er flere i familien som senere får koblinger til Stadsbygd synes jeg det virker mest trolig at Isak har kommet dit.Den ene Isak er på gården Haarberg, og er 17 år og finnes her: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f11625.wc2&variabel=0&postnr=1129&fulle=true&spraak=n>LenkeDen andre Isak er på gården Moe, er 15 år og finnes her:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Inger Bjørnaas

HeiHvis du ikke får svar her, kan du prøve en etterlysning på 'Fosenslekt'. Der har jeg fått hjelp flere ganger. Linken nedenfor er dit, men akkurat nå kom ikke siden opp.http://boards.eesite.com/board.cgi?boardset=oddBeste hilsen Inger Bjørnaas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Marilla Schenk

There is a Ronoug Svendsen listed as baptised in Vaagaa 02 Feb 1757 parents Svend Povelsen and Sigri Siversdr in Family Search Batch # C421001 - the date is a little off, I know, but it might be worth checking if it is in Sel sokn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Reidun Andreassen

John Morten ! Jeg ble så overrasket over telefonen fra deg. Jeg har prøvd å ringe det nummeret du ga meg,men har ikke kommet fram. Du lovet å sende meg noen opplysninger. Jeg har ventet spent. Har nå gått inn å sett på det som Aud Sandbu har skrevet til meg. Har som sagt tatt en pause,men ble ivrig igjen etter at du ringte. Håper å høre fra deg igjen. min tlf har du,men mobilene er 91114890. Hilsen Reidun.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.