Gå til innhold
Arkivverket
Gjest John Morten Malerbakken

[#14219] Isak Olsen, f. 30.08.1785 i Folldal

Recommended Posts

Gjest John Morten Malerbakken

Denne Isak Olsen er sønn av Ole Isaksen Havn, f. 1754 på Havn i Sel. Moren var Rønnaug Svendsdatter, men jeg har ikke funnet noen fødselsdato på henne. Ole og Rønnaug gifter seg i Sel 26.01.1782.Som det framgår av overskriften, mener jeg å finne Isak som født i Folldal. Foreldrenes bosted er oppgitt til Hagen.Videre tror jeg at jeg har funnet at moren Rønnaug dør i Folldal i 1789 og begraves der 14.06.1789. Da var hun 37 år gammel. I så fall var hun født rundt 1752.I tellingen i 1801 finner jeg 4 kandidater som muligens alle kan være 'min' Isak Olsen. En er lærling i Bergen (16 år), en er svenn i Vefsn (16 år). I tillegg har jeg to kandidater i Stadsbygd i Sør-Trøndelag, der den ene er registrert som 15 år og den andre som 17. Ettersom det er flere i familien som senere får koblinger til Stadsbygd synes jeg det virker mest trolig at Isak har kommet dit.Den ene Isak er på gården Haarberg, og er 17 år og finnes her: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f11625.wc2&variabel=0&postnr=1129&fulle=true&spraak=n>LenkeDen andre Isak er på gården Moe, er 15 år og finnes her:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Inger Bjørnaas

HeiHvis du ikke får svar her, kan du prøve en etterlysning på 'Fosenslekt'. Der har jeg fått hjelp flere ganger. Linken nedenfor er dit, men akkurat nå kom ikke siden opp.http://boards.eesite.com/board.cgi?boardset=oddBeste hilsen Inger Bjørnaas

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marilla Schenk

There is a Ronoug Svendsen listed as baptised in Vaagaa 02 Feb 1757 parents Svend Povelsen and Sigri Siversdr in Family Search Batch # C421001 - the date is a little off, I know, but it might be worth checking if it is in Sel sokn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Reidun Andreassen

John Morten ! Jeg ble så overrasket over telefonen fra deg. Jeg har prøvd å ringe det nummeret du ga meg,men har ikke kommet fram. Du lovet å sende meg noen opplysninger. Jeg har ventet spent. Har nå gått inn å sett på det som Aud Sandbu har skrevet til meg. Har som sagt tatt en pause,men ble ivrig igjen etter at du ringte. Håper å høre fra deg igjen. min tlf har du,men mobilene er 91114890. Hilsen Reidun.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.