Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Turid Didriksen

[#14222] Anna, g.m. maskinfarmer Carl Algreen, Iowa.

Recommended Posts

Guest Turid Didriksen

Anna og Carl emigrerte fra Trondheim i september 1896, reisemål var Chicago. I.flg. skifte etter hennes far i 1916 står det at hun bor i Iowa.. De hadde en sønn, Oscar på 1 1/2 år da de emigrerte. Har prøvd å finne dem i Amerika, uten hell. Kan noen gi meg gode råd for hvordan jeg skal klare dette?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nina Møller Nordby

Hvor kom Anna og Carl fra, hvem var deres foreldre og søsken? Var det noen andre slektninger som emigrerte? Jeg ser iallefal av manifestet i 1896 at Carl var svensk.Han emigrerte nok første gang over Sverige vil jeg tro.-----[url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=EMITROND&variabel=0&postnr=85239&fulle=true&spraak=n>Lenke her er emigrasjonene i 1896, men det ser da ut til at familien bare var hjemme på besøk. Har du funnet deres første emigrasjon? Den 1.oktober 1896 ankommer den lille familien Ellis Island. Anna oppgis å komme fra 'Drontheim'. Her er manifestet, se linje 371,372 og 373 Lenke-----Den 3.juli 1895 tipper jeg at det er Carl Ahlgren som er hjemme på besøk. Utreisehavn Trondhjem LenkeOg det er nok den samme 'Karl Alhgren' som ankommer Ellis Island med 'Majestic'den 17.juli 1895. Her er manifestet

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nina Møller Nordby

Oscar og Carl jr. Ahlgren finner du på denne listen Lenke over de som tjente i WWI. Går du til indexen kan det hende at du får gjort et oppslag også.-----

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Turid Didriksen

Hei. Takk for svar. Jeg hadde gitt opp alt håp om hjelp . Etter mye leting fant jeg familien under Ancestry. com family tree. Har i dag kontakt over i Amerika. Anna var født i Trondheim og Carl i Malmø i Sverige. De giftet seg i Chicago 25.juni 1893. Fikk et barn Ingrid, som døde samme år. De reiste så tilbake til Trondheim hvor deres andre barn Ingolf Oscar Andrew ble født 11.jan 1895. De reiste så tilbake til Amerika i 1896. I alt fikk de 8 barn. Oscar giftet seg og fikk 5 barn. Takk Nina for alle undersøkelser du har gjort.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.