Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Agnete Schjønsby

[#14244] Tysnes / Hardanger. Identitetsfølelse

Recommended Posts

Gjest Agnete Schjønsby

Jeg strever med en kar fra Onarheim i Tysnes (Jørgen Larsen ft.1848). Se evt debatt nr 13042. Vi tror vi har funnet ham i USA, men han oppgir 'Hardanger' som fødested både ved ekteskap og død. Spørsmålet er: Kunne Tysnesfolk føle seg som hardinger - eller er dette beviset på at vi har funnet feil mann i usa?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Eg ville ikkje tru at ein tysnesing ville koma til å kalla seg hardinge. Grensene er svrt så klare mellom Hardanger og Sunnhordland. Eg er sjølv fødd og oppvaksen i eit granneprestegjeld til Hardanger og ville aldri finna på å lura meg til falskidentitet. Ikkje kunne eg det heller; dialektane er altfor forskjellige. Det smae gjeld tysnesingar. Men ein kan sjølvsagt tenkja seg at i USA var det finare å vera frå hardanger enn frå Sunnhordland og at han tok ein spansk ein. Men eg trur det ikkje, særleg sidan han synest halda fast på det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Elin Skibenes

Er einig med Oldervoll. Men det kan kanskje vera rett mann likevel,ettersom foreldra til Jørgen kom frå Hardanger.Lars Larson Måkastad, Ullensvang (1797-1883).G. 1 1825 m. Kristi Olsdtr. Prestegard, Odda (1796-1833) og 2 i 1834 m. Ingeleiv Olsdtr.Prestegard, Odda. (1807-1886) Ingeleiv var søster til Kristi. Lars kjøpte jord på Onarheim i 1825-26

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest agnete Schjønsby

Dette liker jeg: Alle får rett! Tusen takk til dere begge for nyttige innspill. Jeg tror Elins innlegg kan være løsningen. Da fortsetter jeg med denne karen og sjekker han foreløpig ikke helt ut som 'min' Jørgen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.