Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Svanhild Nemorin

[#14258] Tukthusfange i Trondheim

Recommended Posts

Gjest Svanhild Nemorin

Johan Styf satt på tukthuset i Trondheim i 1875. I hvilke arkiv kan man finne rettsdokumenter som viser hva han ble dømt for?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Han vil være dømt av sorenskriver eller byfogd, eventuelt kan dommen være anket og den endelige dommen kan være avsagt i stiftsoverretten eller i Høyesterett. Dommene vil være tatt inn i dombøkene fra arkivene til sorenskriver, byfogd, stiftsoverrett, Høyesterett.Med fangen skulle det følge en utskrift av dommen, denne utskriften skulle påtegnes etter at dommen var sonet ferdig, og den skulle arkiveres ved den myndigheten som stod ansvarlig for at dommen ble fullbyrdet: direktøren i landsfengselet, eller futen for det området der dommen var avsagt.I dette konkrete tilfellet bør man ta kontakt med Statsarkivet i Trondheim og få vite hva som står i protokollene i tukthusarkivet. Der skal enten domsutskriften ligge, eller også skal man i protokollene kunne se hvor han var dømt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.