Jump to content
Arkivverket

[#14277] Bjelke


Guest Rune Hårstadsveen

Recommended Posts

Guest Rune Hårstadsveen

Bjelke-familien (til Austråt m.m.) er velkjent fra Norges-historien, men hva med de eldre ledd (utenfor Norges grenser)? Finnes det tilgjengelig litteratur om denne?I et notat så jeg en gang nevnt at den danske adelsfamilie Hvide (stamfar Skjalm Hvide) var delt i flere greiner, hvorav Bjelke, Falster og Godske ble nevnt. Har dette noe å gjøre med Bjelke'ne på Austråt?

Link to post
Share on other sites
Guest Jo Rune Ugulen

DAA (Danmarks Adels Aarbog) for 1946 har vel den siste forskingsgjennomgangen av heile Bjelke-slekta, og heile stamtavla finst der. Tavla i DAA 1887 er forelda.Den eldste påviselege stamfar er Josef Andersen til Gyllinge, som er nemnt i 1459. Han var mellom anna far til Tilluf Josefsen (n. 1508), som igjen var far til Jens Tillufsen Bjelke til Austrått.

Link to post
Share on other sites
Guest Rune Hårstadsveen

Takk for det! Så det er altså DAA som må til. Får gjøre et forsøk om biblioteket kan skaffe, derfor greit å vite årgang. Forhåpentligvis står det noe om koner til disse 'kara' der.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.