Gå til innhold
Arkivverket

[#14277] Bjelke


Gjest Rune Hårstadsveen
 Del

Recommended Posts

Gjest Rune Hårstadsveen

Bjelke-familien (til Austråt m.m.) er velkjent fra Norges-historien, men hva med de eldre ledd (utenfor Norges grenser)? Finnes det tilgjengelig litteratur om denne?I et notat så jeg en gang nevnt at den danske adelsfamilie Hvide (stamfar Skjalm Hvide) var delt i flere greiner, hvorav Bjelke, Falster og Godske ble nevnt. Har dette noe å gjøre med Bjelke'ne på Austråt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jo Rune Ugulen

DAA (Danmarks Adels Aarbog) for 1946 har vel den siste forskingsgjennomgangen av heile Bjelke-slekta, og heile stamtavla finst der. Tavla i DAA 1887 er forelda.Den eldste påviselege stamfar er Josef Andersen til Gyllinge, som er nemnt i 1459. Han var mellom anna far til Tilluf Josefsen (n. 1508), som igjen var far til Jens Tillufsen Bjelke til Austrått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Hårstadsveen

Takk for det! Så det er altså DAA som må til. Får gjøre et forsøk om biblioteket kan skaffe, derfor greit å vite årgang. Forhåpentligvis står det noe om koner til disse 'kara' der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.