Gå til innhold
Arkivverket

[#14303] Øvre Natland, Fana


Gjest Renathe-Johanne Wågenes
 Del

Recommended Posts

Gjest Renathe-Johanne Wågenes

Anders Olsen f.ca 1706 og Synneva Salomonsdatter f.ca 1708 bodde på Øvre Natland da de fikk en sønn Niels i 1746 og et barn er død 1749. Finner ikke giftemålet. Skal også ha 2 barn til. En datter Maren skal være født 1726, men finner ikke dette. Både Anders og Synneva er gravlagt på Marke-Kirkegård i Bergen. Synneva sin slekt har jeg funnet. Men hvor kom Anders fra og hvor er de gift, barna døpt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geirr Alén Rasmussen

Hei Renate-Johanne!I eit tidligare innlegg spurde eg: 'I tråd 8412 blir det tatt for gitt at Maren sine foreldre er Anders Olsen av ukjent herkomst og Synneva Salomonsdtr med røter på Stend. Kan nokon stadfesta dette? Har verken bygdebøker eller originalkjelder tilgjengelige.'Veit vi at Anders og Synneva er Marens foreldre ?mvh Geirr Alén

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Renathe-Johanne Wågenes

Informasjon hentet fra Fanaboken 4 side 72. Ikke skifter etter Anders og Synneva. Når Maren gifter seg med Johannis står hun vel nevnt som Øvre Natland. Hun får en datter i 1767 som heter Synneva (oppkalt etter moren??) Kan jo være feile foreldre. Johannis er jo Osing. Kanskje man skulle sett den veien??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Hatvik

Kan Heidi T. Slettemoen si debattlenke nr 8412 om Røykenes i Os og Øvre Natland i Fana være relevant her, tru?Terje

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.