Gå til innhold
Arkivverket

[#14362] Gjestrgivere ved Filtvedt omkring 1800


Gjest Johan Fredrik Bockelie
 Del

Recommended Posts

Gjest Johan Fredrik Bockelie

I Folketellingen for 1800 står Else Maria Lorentzdatter oppført som enke og gjestgiver, bosatt på Bjørnestad Strand ved Filtvedt Strand. Sammen med henne bor hennes sønn Hans Larsen, Skipper og Borger til Christiania med sin familie. Er det noen som kjenner til Else Maria og hennes historie omkring gjetgiveriet i dette området? Hvem tok hun over etter, og hvor lenge drev hun (hun var 54 år år gammel i 1801).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Den ene delspørsmålet var hvem hun tok over virksomheten etter. Dette kan besvares ved å studere skattemanntallene for Christiania for årene omkring år 1800. De fleste av disse ligger i Oslo byarkiv, Ligningsvesenet. Noen ligger også i Statsarkivet i Oslo, Christiania Magistrat. Her finner en som regel årlige komplette fortegnelser over alle handelshus, men også landhandlere omkring i bygdene, hvis noen er interessert i slike.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Ved å følge skattemanntallene år etter år, får en også som regel svar på det siste spørsmålet, om hvor lenge hun drev virksomheten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.