Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Helge Bjerkevoll

[#14404] 'Sognebygda' i Romsdal

Recommended Posts

Gjest Helge Bjerkevoll

I 1845 kom det en båt, 'Sognejekta' til Rekdal med 4 familier, tilsammen 20 personer. Jens Andersen Vikum-Guri Olsdtr. Erik Olsen Njøs- Mari Iversdtr. John Jonson Njøs - Synnøve Nilsdtr. Kristen Knutsen Njøs - Gjetlev Hansdtr. Alle ble plassfolk her og der de slo seg ned blir det ennå på folkemunne kalla Sognebygda. Og vi fikk han Sogn-Erik, Sogn-Ola plassen m.m.Lurer på om det var armod, eller en spesiell hending i Sogn som gjorde at så mange familier samstundes brøt opp og flyttet nordover.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Hagen

Hei!Det var vel ikkje så feitt her nede på den tida, utvandringa til Amerika starta omtrent då frå indre Sogn. Det skal elles nemnast at han John Johanneson Njøs (1819-1900) seinare Underdal og kona Synnøve Nilsdtr. (1818-1910) reiste vidare i 1848 til Åndalsnes, for seinar 1849 til indre Sogn, Aurland Undredal der dei enda sine dagar.Terje Hagen, Årdalstangen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.