Gå til innhold
Arkivverket

[#14465] Svenske rallere på Vossabanen


Gjest Tom Langer Andersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Tom Langer Andersen

Jeg søker informasjon om arbeidere ved Vossabanen i perioden 1870-1883.En slektning med svensk opprinnelse oppga Voss som siste bosted dan han i 1885 ble registrert som innflytter til Hemne - Heim kirke. Han het Carl August Carlsson - trolig født i 1847.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tom Langer Andersen

Er det noen som har tips om gode kilder for å komme videre i et søke etter ansatte ved Vossabanen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Statsarkivet i Bergen har anleggsarkivet for strekningen Voss-Taugevann, utbyggingen i høyfjellet 1899-1909, og der ligger det protokoller med navn og annet om arbeiderne, men vi har dessverre ikke tilsvarende fra utbyggingen Bergen-Voss, som fant sted på 1870-tallet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 år senere...
Gjest Hege Mohagen

Hei! Hvordan få innsyn i anleggsarkivet Voss-Taugevann?Har en mulig svenske jeg leter etter som kan ha jobbet med jernbanen, vet veldig lite om han, Carl Gustaf Gustafsson f ca 1879/1880 (obs har sett flere skrivemåter på hans navn).Han gjorde ei jente gravid utenfor ekteskap i 1902, jenta bodde antagelig da i Aurland og hun fødte barnet i Sverige antgelig for å dekke over skammen.Mvh Hege Mohagen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.