Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Stein Arne Fauske

[#14506] Hans Markvardsen, fut for delar av Giskegodset ca 1580

Recommended Posts

Guest Stein Arne Fauske

Hans Markvardsen er nemndt som Gjørvel Fadersdatters fut i 1582. Då gir han opplysningar om nokre gardar som fru Gjørvel eig på Voss (Finnegodset). Eg har ikkje funne han i andre kjelder. Er det noko som veit kven han er? Eg går utifrå at han har budd i Bergen, eller i alle fall i nærleiken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Einar Fylling

Hei Arne kansje du skal til Giske Kommune i MR for kirken som ligger på øya Giske ligger på Giskegodset.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Stein Arne Fauske

Hei Arne, og takk for ein trivelig soge-tur. Eg har sjekka dei to Markvardssønene det er referet til i lenken din, men eg tviler på at det kan vere nokon av dei. Eg trur at fru Gjørvel hadde ein eigen fut for Finne- og Fosse godset. Futane på Giske har eg rimleg god oversikt over. Det er iallefall ikkje nokon Markvardsen mellom dei. Sidan han spurd om jordeigedomtilhøve kan vi rekne med at han har vore fut i ein lengre periode. Eg har sjekka kjelda mi ein gong til. Patronymikonet er skrive i samandregen form. Det er mulig at der kan stå Markursen i staden for Markvardsen. So om det er nokon som veit noko om ein MARKUR eller MARKURSEN, truleg busett i Bergen, er eg takksam.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.