Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Barbara Lose

[#14599] Knut ved Stråken - Tingbok 1684, Sunnfjord

Recommended Posts

Guest Barbara Lose

Askvoll Bygdebok Folket IIA, Gard nr. 33 Håvåg (med Stråken) Nr. 10:Knut ved Stråken nmt. 1684, vitne i kvalsak i Bulandet,....Forfatteren har hentet denne informasjonen trolig fra en tingbok fra 1684. Jeg ser i deres oversiktskatalog at Tingbøker 1663-1714 av Sunnfjord Sorenskrivarembete oppbevares hos SAB. Er det kanskje mulig å få vite hva som står der om vedkommende rettssaken? Jeg har bl.a. arbeidet som marinbiolog i noen år. Derfor er jeg litt nysgjerrig om min ane Knut ved Stråken var en hvalfanger.Mvh. Barbara Lose

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Tingboken for Sunnfjord 1684 inneholder 109 sider, og dessverre er mange av dem sterkt preget av fukt. Jeg har raskt bladd gjennom, og stanset opp ved de ordinære tingene for Askvoll, men uten å finne noen slik 'kvalsak'. Jeg ville i utgangspunktet trp at det var snakk om et hval som hadde drevet inn, og som man skulle utnytte og fjerne, eller bare fjerne, avhengig av forråtningsgraden. Men så langt har jeg ikke funnet saken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Barbara Lose

Mange takk for brysomt oppslag og forklaring.God påske! Barbara Lose

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.