Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Rune Fergestad

[#14646] Riksråd Johan Kruckow g.m. Karen Asgautsdatter Kamp?

Recommended Posts

Gjest Rune Fergestad

I ''Slektsveven'' nr.1, 2002, (http://www.skislekt.no/Slektvev/2002-01.pdf) er det en artikkel med tittel 'Slekt fra Bohuslän' av Astrid Bergersen. Her refereres det til E.K. Elieson og hans publikasjon ''Småstykker''. Det oppgis at riksråd Johan Kruckow giftet seg med Karen Kamp, en av de 3 døtrene til Asgaut Kamp og Kirsten Darre.Jeg mener å huske at jeg har lest noe et annet sted (husker ikke hvor) om at dette giftemålet ikke nødvendigvis kan bekreftes. Er det noen som kan belyse dette?Mvh Rune Fergestad

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Eliesons mange og skrekkelige artikler, opprinnelig trykt i Historisk tidsskrift (i årene ca 1905-15) lar seg nok i meget beskjeden grad bekreftes. Dere finner forøvrig en del 1700-tallsstoff om Kamp og Kruckow etc i de tekstene jeg har publisert fra de norske adelige våpenbøkene, http://www.vigerust.net/adel/heraldica_index.html men obs obs ta innholdet med en klype salt på størrelse med Lots hustru.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Problemet er drøftet av Nicolai Stene i NST III s. 154-55 (i hans klassiker, 'Kruckow'erne i Norge').

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.