Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Rune Fergestad

[#14646] Riksråd Johan Kruckow g.m. Karen Asgautsdatter Kamp?

Recommended Posts

Guest Rune Fergestad

I ''Slektsveven'' nr.1, 2002, (http://www.skislekt.no/Slektvev/2002-01.pdf) er det en artikkel med tittel 'Slekt fra Bohuslän' av Astrid Bergersen. Her refereres det til E.K. Elieson og hans publikasjon ''Småstykker''. Det oppgis at riksråd Johan Kruckow giftet seg med Karen Kamp, en av de 3 døtrene til Asgaut Kamp og Kirsten Darre.Jeg mener å huske at jeg har lest noe et annet sted (husker ikke hvor) om at dette giftemålet ikke nødvendigvis kan bekreftes. Er det noen som kan belyse dette?Mvh Rune Fergestad

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tore H Vigerust

Eliesons mange og skrekkelige artikler, opprinnelig trykt i Historisk tidsskrift (i årene ca 1905-15) lar seg nok i meget beskjeden grad bekreftes. Dere finner forøvrig en del 1700-tallsstoff om Kamp og Kruckow etc i de tekstene jeg har publisert fra de norske adelige våpenbøkene, http://www.vigerust.net/adel/heraldica_index.html men obs obs ta innholdet med en klype salt på størrelse med Lots hustru.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tore H Vigerust

Problemet er drøftet av Nicolai Stene i NST III s. 154-55 (i hans klassiker, 'Kruckow'erne i Norge').

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.