Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Magnus Klausmark

[#14690] Kilder om fødselsopplysninger fra ca. 1705-1732

Recommended Posts

Gjest Magnus Klausmark

Jeg lurer på om det er noen 'god' kilde jeg kan bruke får og finne fødselsdatoen til Ludvig Bischoff som bodde i Bergen, fra ca. 1704 til 1732 da han døde. Hvilken kilde er fin og bruke her (jeg spør siden jeg er mest vant til kirkebøker, og 'den lette varianten')... Og finnes det noe skifte etter øltapper og vertshus-holder Ludvig Bischoff som døde i 1732?.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Fødselsdatoen kan nok bli vanskelig å finne, selv i dåpslistene fra 1600-tallet ville man normalt nøye seg med bare dåpsdato. Og her var personen født i Tyskland, slik at vi i hvert fall ikke i norske kilder kan regne med å finne fødselsdato.Skiftet etter Ludvig Henrich Bischoff ble holdt i Bergen 27. november 1732.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

I tyske kilder - som det jo handler om her - kan du finne fødselsdatoer i f eks konfirmasjonslistene, andre lister satt opp i forbindelse med kirkelige handlinger, skolemanntall, skifter (og testamenter, 'Willen') etter slektninger, f eks foreldrene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.