Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Rune Fergestad

[#14692] Stange: lensmann Kristofer ? g.m Kjersti Kristofersdtr. Næsten (d. ca 1660)

Recommended Posts

Gjest Rune Fergestad

I Stange Bygdebok, b. 1, s. 329, står det (under gården Næsten):''Kristofer Lauritsen Næsten, eier 1612, død o. 1626, hadde barna: Kjersti, d.o. 1660, skifte 1.-2./6 1660, g.m. 1.Kristofer ?, g.m. 2.Kristofer Kristofersen I, d.o. 1648, skifte 4/1 1649....''''Den 25/1 1627 ble det inngått kontrakt om arv mellom Kristofer Næsten, lensmann i Stange, og Anders Nørdre i Løten, gifte med henholdsvis Kirsten og Karen kristofersdtr. (døtre av avdøde Kristofer Lauritsen Næsten)....''Vet noen mer om hvem denne lensmann Kristofer kan ha vært? I den bygdeboka jeg har lånt på biblioteket står det notert at han var sønn av Tjøstel Bredsvold. Kan det være noe i det, eller er det tatt ut av luften?Mvh Rune Fegestad

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Dag Tore Edvardsen

Kjersti Kristofersdatter Næsten, giftet seg med Kristofer Tjøstelsen Arstad, sønn av Tjøstel Engebretsen Karud, og NN NNsdatter Arstad, ca 1620. Hun giftet seg på nytt med Kristofer Kristofersen I ca 1632 i Stange. Hun døde i 1660 i Næsten i Stange, hedmark.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.