Gå til innhold
Arkivverket

[#14735] Anders Andersson Hopland, Lindås, Hordaland


Gjest T. Grindheim
 Del

Recommended Posts

Gjest T. Grindheim

Anders Anderss. Hopland og Sygni Andersdtr. fikk en datter Gurina i 19. des 1846. Anders ble født ca. 1817 i Lindås. Hvem var hans foreldre? Hvem var foreldrene til Sygni Andersdtr.? Kan noen hjelpe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Rønning

Det blir døpt ei Sygnie Andersdtr 10. mars 1815 i Lindås. Foreldre er Anders Johnsen og Anna Bertelsdatter - de ble gift 9.7.1809 i Lindaas (IGI). Ellers står at Anders og Sygni ble gift 6.11.1849 i Lindaas (3 år etter fødselen til Gurina i tilfelle).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest T. Grindheim

Kan noen hjelpe å sjekke om dette er riktige personer. Det er litt rart at de skulle gifte seg 3 år etter fødselen. Kan hun ha en annen mor eller er fødselsåret kanskje feil. Takker for all hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Marianne Herfindal Johannessen

Kyrkjeboka for presten i Lindås, A 10, 1842-1853, listene over døypte, sol. 118b-119a, viser at Gurine, vart fødd 19. desember 1846. Ho vart heimedøypt den 22. desember av Johannes Monsen Rosnæs og dåpen vart stadfesta i kyrkja den 26. desember.Foreldra var ugifte, Anders Andersen Hopland og Kari Larsdtr Rød. Som fadrar er oppgjeve: Jetmundsen!! Rosnæs, Johannes Mons. Sam.Pl., Lars Olsen Rosnæs, Sønneva Olsdtr Vilanger og Unna Andersdtr Rosnæs.Merknad: af Mangers Præstegjeld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...
Gjest T. Grindheim

Kan noen hjelpe meg å finne ut om foreldrene til Gurine giftet seg med hverandre eller om de giftet seg med en annen og stiftet familie? Mvh Tove.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arvid Skogseth

Hei igjen! Beklager at eg i farten skreiv feil årstal, men opplegget er ei bok kvart år i 2004, 2005 og 2006. Foreldra til Gurina gifta seg, men ikkje med kvarandre, Kari g 1857 m Nils Mikkelson Villanger (jf gifte i Manger i Dig), og Anders i 1849 m Søgni Andersdtr Hopland, der dei budde. Kari heitte ikkje Rød, men Bø (på Radøy), og vart f. 19.2.1821, du finn dåpen i Manger på Dig. Anders Anderson var fødd på Hopland 31.1.1818 av foreldre Anders Hanson og Marta Nilsdtr f. Øksneset. mvh Arvid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.