Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Erik Alhaug

[#14769] Etterkommere fra Skottetoget; hvordan finne de?

Recommended Posts

Guest Erik Alhaug

For 3-4 hundre år siden ble jo Norge invadert av skotske tropper, som ble slått av norsk bondehær ved Kringen syd for Otta i Gudbrandsdalen. Overlevende skotske soldater rømte opp i fjellet og vi har alltid hørt at endel av disse ble fedre til norske budeiers og andre kvinners barn. Hvordan finne ut av dette? I min slekt het min 4 x oldefar Thomas Hanibalsen født ca 1720-40 (bodde trolig i området Furnes ved Hamar), og hans fars fornavn må da ha vært Hanibal. Lukter det skotsk av dette? For min bestemor på denne siden har nemlig alltid sagt at 'vi kom fra skottene'. Kan noen tipse meg om hvordan man skal finne ut av dette mulige skotskre innslag i slekten? Kanskje kan det tas opp på møte om Prillarguri på Riksarkivet neste uke?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tore H Vigerust

Det er 7-8 uker siden temaet var oppe til debatt i Brukerforumet i Digitalarkivet sistgang. Se derfor de kildetekstene fra 1612 som jeg publiserte på Lenke Av de 18 skottene som overlevde (3 offiserer og 15 menige) ble samtlige ført til Akershus slott, her gikk noen av dem i tjeneste, sannsynligvis hos borgerskapet i Oslo (der det fra før av var en del skotter), resten ble først sendt til Elvsborg festning (som da var under dansk okkupasjon) og til slutt ned til København, der de fleste vervet seg i et dansk regimente.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.