Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest B. Brandt

[#14890] Slektsforskning i Hamburg/Schleswig-Holstein

Recommended Posts

Guest B. Brandt

Hvordan er mulighetene for slektsforskning i Hamburg og Schleswig-Holstein? Ble kirkebøkene m.v. ødelagt under de alliertes terrorangrep mot byen under krigen eller eksisterer de fremdeles?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tore H Vigerust

Kirkebøkene (de ev.-luth.) er i (i hovedsak) behold og eies og oppbevares av den evangelisk-lutherske kirke. På Norsk slektshistorisk forenings webside http://www.genealogi.no er det en resurs som omfatter lenker til tyske websider som er aktuelle for slektsforskere. Her finner du også lenker til kart og adresser for alle kirkearkivene (som regel ett for hvert prosti eller Kirchenkreis). Du finner også ganske sikkert fullstendige kataloger over hvilke kirkebøker som er i behold. En del kirkesogn har bøker tilbake til 1500-tallet, men fra 1600-tallet skal det meste være intakt. NSFs tysklandsside har også lenker til slesvigholstenske slektsforskersider (bl a sleksforskerforeningen for SH, som har sitt kontor i Kiel). Landets arkiv (i Schleswig) er viktigste arkiv for slektsforskere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.