Gå til innhold
Arkivverket
Gjest B. Brandt

[#14890] Slektsforskning i Hamburg/Schleswig-Holstein

Recommended Posts

Gjest B. Brandt

Hvordan er mulighetene for slektsforskning i Hamburg og Schleswig-Holstein? Ble kirkebøkene m.v. ødelagt under de alliertes terrorangrep mot byen under krigen eller eksisterer de fremdeles?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Kirkebøkene (de ev.-luth.) er i (i hovedsak) behold og eies og oppbevares av den evangelisk-lutherske kirke. På Norsk slektshistorisk forenings webside http://www.genealogi.no er det en resurs som omfatter lenker til tyske websider som er aktuelle for slektsforskere. Her finner du også lenker til kart og adresser for alle kirkearkivene (som regel ett for hvert prosti eller Kirchenkreis). Du finner også ganske sikkert fullstendige kataloger over hvilke kirkebøker som er i behold. En del kirkesogn har bøker tilbake til 1500-tallet, men fra 1600-tallet skal det meste være intakt. NSFs tysklandsside har også lenker til slesvigholstenske slektsforskersider (bl a sleksforskerforeningen for SH, som har sitt kontor i Kiel). Landets arkiv (i Schleswig) er viktigste arkiv for slektsforskere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.