Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ole Arild Vesthagen

[#14906] Petter Pettersen Koch - Husvik i Ås i Follo 1712

Recommended Posts

Gjest Ole Arild Vesthagen

Petter Pettersen Koch kjøpte i 1707 garden Frok i Norderhov av enken Anna Phillipsdtr. Han solgte denne igjen i 1712 og da ble skjøtet skrevet på 'Huusvig udi Aas Præstegield paa Folou'. I 1708 er han nevnt i en rettsak i Vestby sammen med Jon Pedersen Ekeberg i Ås. De hadde stevnet Maren Jensdtr. og hennes mann Jørgen Olsen for et fornærmende brev Maren Jensdtr. hadde skrevet til sin svoger Jon Ekeberg. Av andre kilder framgår det at Jon Pedersen Ekeberg var gift med Dorthe Jensdtr. som før var gift med kaptein Jacob Berenfeldt. Maren Jensdtr. og Dorthe Sofie Jensdtr. var søstre og døtre av Anna Phillipsdtr. og hennes mann Jens Madsen som i en periode var sorenskriver i Follo (senere i Solør). Er det noen som kjenner til denne Petter Pettersen Koch? Kan han ha vært gift med en tredje datter av Anna Phillipsdtr. og Jens Madsen? Hilsen Ole Arild Vesthagen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne Brit Jensen

Jeg antar at du skal til Drøbak. Drøbak var tidligere et sokn under Ås prestegjeld og Husvik ligger nord i Drøbak (kjent allerede fra vikingtiden). Sorenskriveren i Follo holdt også til i Drøbak.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.