Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Tor Brobakke

[#14917] Emigrasjon Bergen - Nord-Amerika

Recommended Posts

Guest Tor Brobakke

Har noen opplysninger om hvilke skip som gikk i passasjertrafikk fra Bergen til/på Nord-Amerika i 1892? Hvilke anløp hadde disse skipene? Jeg leter etter en mannsperson (Johan Jakobsen Brobakke), som emigrerte 13. april 1892 med et passasjerskip fra Bergen. På forhånd takk!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest N B Macdonald

Har du klikka på 'Nyttige lenker' nedst på sida her og deretter på The Solem, Swiggum & Austheim ship index? Masse interessant å finne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Det var nok ikke direkte emigrantfart Bergen-Amerika i 1892. Etter at Norsk-Amerikansk Dampskipsselskap gikk nedenom i 1876 fantes det ikke norsk emigrantfart på egen kjøl før den Norske Amerikalinje ble etablert nesten 40 år seinere. Danskene opprettet emigrantrederiet Thingvalla i 1880, og de fikk faste anløp i Kristiania og Kristiansand, mens storparten av emigrantene over Bergen utvandret over engelske eller skotske havner.Supplerende informasjon: http://home.online.no/~fndbred/eminor.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tor Kvien

Her er også en nyttig lenke: 'http://www.norwayheritage.com/ships/index.asp'Hvis vi her snakker om eventuell emigrasjon til Canada, gikk trafikken f.eks. fra Bergen til Hull, og deretter med tog til Liverpool og så over til f.eks. Quebec. Halifax var også en by som tok mot mange norske emigranter. Siden det ikke er oppgitt hvilken linje grandonkelen din reiste med, er det vanskelig å si om han dro til USA eller Canada hvis det ikke tilfeldigvis skulle finnes noen gamle brev?Tor Kvien

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.