Gå til innhold
Arkivverket

[#14926] Maren Haagensdatter Biæring, Bragernes, død ca. 1706.


Gjest Alf Thynes
 Del

Recommended Posts

Gjest Alf Thynes

I følge boken Slektene Fermann av Anton Carl Busch ble Maren Haagensdatter Biæring gift med Ole Søfrensen den 22.01 1694. Det jeg lurer på er hvem foreldrene til Maren kan være?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Såfrent de bor på Bragernes, skulle det være gode muligheter for å finne foreldrene i de mange bevarte skattemanntall for Bragernes fra 1680- og 1690-årene, bl a koppskattemanntallene, alle i Riksarkivet, Rentekammeret, Byregnskaper, Christiania / Bragernes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest Arnstein Rønning

I Flesberg-boka, bind 1 under gården Høymyr, står at kongens lensmann i Numedal i 1588 ble kalt 'Oluff Biering'. Det antas i boka at dette er lensmannen Olav Eivindson på Høymyr i Flesberg. Denne Olav Høymyr hadde en viss tilknytning til Krødsherad, og i boka blir det antydet at han kan ha fått tilnavnet Biering fordi han kom fra Bjøre i Krødsherad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Alf Thynes

Takk for opplysningen. Jeg vet fremdeles ikke noe mer om opphavet Maren, så alle innspill mottas fremdeles med takk. mvh Alf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.