Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arne Olav Egner

[#14938] Danskerøysa bak Holmenkollen kapell

Recommended Posts

Gjest Arne Olav Egner

Under vedlagte adresse finnes en beretning om en steinrøys bak Holmenkollen kapell. Mystisk eller tvilsomt! Har noen peiling på dette tema? Markatravere kan kanskje ta en titt på røysa ved neste korsvei. http://home.online.no/~hasandvi/etterlys.htm

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per B. Lilje

Det har vært flere artikler om denne røysa i bladet til Vinderen Historielag, den siste sto i nr. 3/2002 (av Odd Arnstorp). Det slås i disse artiklene fast at 1) det finnes overhodet intet belegg for historien om at denne røysa er et minnesmerke over en omkommet danske, og 2) det er foreløpig ikke mulig å spore opp hvor denne historien stammer fra! Odd Arnstorp mener røysa kan ha vært satt opp av veidirektør Krag eller andre for å markere begynnelsen på stien fra Holmenkollen kapell til Frognerseteren. Han mener også 'danskehistorien' kan skyldes en sammenblanding med bautaen over polarforskeren Eivind Astrup (1871-1895) som tidligere lå i nærheten men som siden er flyttet til Frognerseteren. Kanskje kan historien ha sitt utspring i et besøk til denne bautaen gjort av Astrups danske slektninger (han hadde i hvert fall mye familie i Danmark)?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.