Gå til innhold
Arkivverket

[#15000] Grete Hennisen, f. 1871, Kolvereid


Gjest Wenche Spjelkavik
 Del

Recommended Posts

Gjest Wenche Spjelkavik

Grete Hennisen f. 1871 i Kolvereid kom til Sulitjelma som skeider tidlig på 1900-tallet. Hun giftet seg her med gruvearbeider Johan Olof Strömbäck fra Karl Gustavs förs. i Tornedalen. Han døde i 1915, bare fire år etter giftermålet. Paret var barnløst. Vet noen hvor Grete tok veien, hvem hennes foreldre var? (Hun finnes i FT 1900 som tj.pike på Kjøløen gård i Kolvereid.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Morten Østevik

I følge bygdebokfor Nærøy var Grethe Jørgine barn nummer 2 av foreldrene Johan Hartvig Hennissen og Marianna Olsdatter Bach. Grethe var født 27/3-1871 i Bindal. Flere av søskene utvandret til amerika og noen kom tilbake til Foldereid hvor det er etterslekt av Johan og Marianna.Boka har ellers ingen flere opplysninger om Grethe og hennes mann Ole Strømbeck fra Finland og at han var kjører ved Sulitjelma gruber.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...
Gjest Anne Hildrum

Foreldrene til Marianna var iflg Nærøy Bygdebok B 1 s 283, Ole Amundsen Bach f 1812 og Ingeborg Anna Haagensdtr f 1814 i Overhalla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.