Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Gunleif Seldal

[#15068] Etterlyst: Thomas Pedersen Oppland?/Stavanger

Recommended Posts

Gjest Gunleif Seldal

I 1841 ble Thomas Pedersen og Ellen Serine Endresdtr. gift i Stavanger. Han er oppgitt å være 35 år, ungkar og skomaker, født Tørstad i Qvie? sogn i Vang; far Peder Thomassen Torstad. Hun var 27 1/2 år, pige, født i Stavanger; far Endre Olsen, død. Paret fikk et barn like før vielsen, men etterpå er der (foreløpig) ikke mer å finne.Jeg tror Thomas kom fra Vang prestegjeld i Oppland; der finnes garden Tørstad (Torstad), og i 1801 en Peder Thomessen 25 år, ugift tienestedreng og national soldat. Et problem er 'Qvie' sogn, men tolkningen her er usikker. (Den som førte kirkeboken har tilsynelatende tatt seg en drabelig slurk altervin før hver innførsel)Har noen kjennskap til Thomas' bakgrunn, og hvor den nystiftede familien ble av? Det kan selvsagt ikke utelukkes at de utvandret til Amerika.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnstein Rønning

Norsk stedsfortegnelse: TOrstad er gård i Vang med postadresse Øylo (1972). TØrstad er gårder i Vang med postadresse Høre. Så er det gårder i Vang som heter Kvien, med postadresse Høre, så det kan vel være der navnet Qvie stammer fra, og dersom det er riktig, så er det vel å anta at det er Tørstad i Høre det er snakk om.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.