Jump to content
Arkivverket

[#15080] Johanne Pedersdatter dømt som heks, Jørgen Simonsen Schee, Simon Jacobsen Schee


Guest Grete Bratne

Recommended Posts

Guest Grete Bratne

Jörgen Simonsson Schee var kyrkoherde(sogneprest) i Visseltofta og Verum i nordre Skåne i Sverige.Men han ble født i Stavanger i 1612 og moren Johanne Pedersdatter, ble brent som heks 29.09.1622.Om hennes mann finner jeg følgende på en svensk nettside : Jacobsen Schee, Simon. Handelsman. Borgare i Stavanger. Borgmästare?. Död före 6/11 1634. Gift 1:o med , okänd. Död före 26/8 1601. Gift 2:o med Johanne Pedersdatter. Gift 3:o med Helmichsdatter, Margrethe. Död 1634.Kjenner noen historien om Johanne Pedersdatter og hennes skjebne ? Vet noen noe mer om Simon eller Johanne eller hvem som var deres foreldre ?De er mine 7.tippoldeforeldre.

Link to post
Share on other sites
Guest Arnstein Rønning

Du finner henvising til litteratur om dette tilfellet her (et stykke nede på siden): http://home.online.no/~cfscheel/SL-JO.HTM men om det står noe om aner, vet jeg ikke. Jeg er forøvrig etterkommer av en som DØMTE to kvinner til døden for trolldom, men det var i Trøndelag (ikke noe å skryte av - men uforståelig og grusomt).

Link to post
Share on other sites
Guest Grete Bratne

Tusen takk for tipset.Jeg fikk låne en kopi av heftet på Nasjonalbiblioteket i dag og det var spennende lesning. Skremmende hva litt bygdesladder kunne føre til.Heftet er skrevet med trykte gotiske bokstaver selv om det er så 'nytt' som fra 1908/1917. Ikke så vanskelig å forstå, men for meg som er oppvokst med formskrift kom et nylig gjennomført kurs i gotisk skrift vel med.

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.