Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest WIlly Fredriksen

[#15101] Elsa fra Drammen

Recommended Posts

Guest WIlly Fredriksen

Hei. Jeg er i kontakt med en dame fra Castroville, Texas, som forsøker å finne tilbake til sine aner i Norge. Moren Elsa snakket lite om sin oppvekst i Drammen, så det er ikke mange opplysningene som datteren har å gå ut ifra. Elsa døde i California i 1987. Følgende er hentet fra kirkebok for Bragernes: 7 september 1911 blir Elsa Evensen født i Drammen. Foreldrene er rengjøringshjelp ved jernbanen Karen Hansen, født 1890 og unkar ... Lokomotiv Elias Evensen født 1891. Foreldrene er ugifte, men bopel er Konggatan i Drammen. Om begge foreldrene bor her vet jeg ikke. Fadderne er Anette Engebrektsen, Julie Torgersen, Jernbanearb. Andreas Kristoffersen og Ragnvald HansenElsa ble adoptert bort da hun var 5 år. Hun har også fortalt at hun hadde en yngre bror som druknet i elva da hun fremdeles var et barn. Om denne broren hadde de samme foreldrene er ikke kjent.Det har ikke vært mulig å oppspore Elsa som konfirmert i Bragernes.Elsa emigrer til Amerika da hun er omlag 16 år, dvs ca 1927. Da hun reiste er det ukjent om hun benyttet fosterforeldrenes etternavn.I emigrantprotokollen fra Oslo (1867-1930) er det tre personer som heter Elsa og kommer fra Drammen. En av personene heter Elsa Pedersen, er født 7 september 1911. hun reiser i april 1927. Detter er muligens den personen jeg leter etter.Er det noen der ute som kjenner igjen noen av de personene som er nevnt ovenfor?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jon Torp

Tipper at vi har Elias her: Lenke

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Da kan dette muligens være Karen, også fordi det bor en Maren D. Hansd. fra Lier sammen med fam. til Elias. Kanskje hun er bestemoren til Karen? Ren spekulasjon fra min side.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen
LenkeGlemte lenka i forrige.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sigbjørn Sandsmark

Er det rent tilfeldig at 3 stk Pedersen reiser samtidig,eller er det en forbindelse mellom disse?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Marius Hellerud

Det går jo ikke uttrykkelig frem av listene slik de her er digitalisert hvilke personer om tilhører hvilke(n) familie®, men det er vel nærliggende å tro at nevnte tre reiser som en 'enhet'. Dog kan kanskje kvinnens yrke gi assosiasjoner som passer godt med 'vår' Elsas skjebne? Det er jo ikke sikkert at familieforholdene er biologiske.Jeg tenkte jeg ville forsøke finne igjen familien i folketellingen for USA 1930. Fant der én Elsa som kan passe, men hun bor ikke sammen med noen andre slektinger/'slektninger' såvidt jeg kan se. Prøvde å lage en lenke, men den virket ikke i det den bare ledet til Ancestrys innlogginsside og ikke til selve tellingssiden.Med vennlig hilsen Marius

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.