Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Olaug Dreyer

[#15118] Ungkar,selvholder Oluf Christiansen,f 1852, Nordland.Hvor finner jeg ham ?

Recommended Posts

Guest Olaug Dreyer

Den 7.juni 1881 ble Peder Olufsen født i Lyngvær i Lofoten som uekte sønn av Oluf Christiansen,selvholder , fra Sundlandsfjord.Han var i flg.kirkeboka for Gimsøy født 1852.Dersom han er født i Gimsøy, så finnes dessverre ikke kirkebøker fra første halvdel av 1800-tallet opp til 1852.Men jeg trodde han skulle la seg finne i folketellingene både i 1865 og 1875,men det er her det stopper helt opp for meg. Ingen passelig kandidat dukker opp i noen av de omkringliggende kommuner. Kan noen hjelpe meg ? (Jeg lurer forresten på hva en 'selvholder' er for noe?) MVH. Olaug

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anne Lise Hovdal

Det finnes klokkerbok for Vågan fra 1843 og fremover, men det er mulig at den er mangelfull. Terje(Pettersen??) har lagt ut det som finnes for Vågan av kirkebøker på den tiden, for Gimsøy gikk da under Vågan. Du finner Vågan med å gå inn på 'genealogiske ressur og deretter 'Slektshistoriske kilder' under DIS-Norge.Ellers finnes vaksinasjonsprotokoller på for Vågan på Statsarkivet i Trondheim fra 1818 og fremover. Der skal det også være fødte guttebarn for Vågan og andre steder i Lofoten helt tilbake til 1795.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.