Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hans Mathisen

[#15247] Kathinka Jonetta Herwander, født Hansen 1882 i Bergen

Recommended Posts

Gjest Hans Mathisen

Kathinka er en slektning av min kone. Vi vet at hun giftet seg med en Herwander, men kjenner ikke hans fornavn. Vielsen har mest sannsynlig skjedd omkring 1916-22, idet parets eneste barn, datteren Eva, antas født omkrng 1920.I 1900 bodde Kathinka hjemme hos sin mor og stefar i Ekerengade 20 i Bergen. I Fjæregrenden 1 (i Sandviken?) i Bergen bodde da en familie Herwander, Hans og Sofie og deres 6 sønner: Harald, Hjalmar, Birger, Frantz, Halfdan og Eyvind. Sønnene ble født i årene 1877-86. Vi tror det kan ha vært en av dem Kathinka giftet seg med (dog neppe Halfdan, som giftet seg i Sandviken kirke med Georgine Sofie Strøm i 1910).Noen der ute som vet noe om dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jeg har ikke funnet vielsen, men ektemannen til Kathinka Jonetta Herwander var Harald Herwander, født 1877. Han døde på Laksevåg i 1938:LenkeEnken flyttet til Bergen 22. august 1940. Hun var født 23. juli 1883. Parets datter var født i Laksevåg 22. desember 1921.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hans Mathisen

Tusen takk, Yngve Nedrebø! Og takk også for hjelpen i forrige uke ved vårt besøk på arkivet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.