Jump to content
Arkivverket

[#15288] Skipshistorie, sjøfartshistorie vestfold.


Guest Mette Gjertsen

Recommended Posts

Guest Mette Gjertsen

Hei. Jeg lurer på om noen har noen gode kilder når det gjelder å finne mer ut om skip og skuter, som i dette tilfelle ble ført av forfedre.Feks: Hans Jørgen Larsen(byttet senere til Halvorsen).(17/12-1850) Han førte båtene 'Drammens Juno' og 'Kristiania Juno' fra Holmestrand?? Er det noen som vet hvor det lønner seg å søke etter informasjon, historie om disse dampskipene. Har funnet litt her og der, men aldri noe særlig utfyllende. Har enda ikke vært på Holmestrand museum, vet at det henger(har hengt)ett bilde av Hans Jørgen der. (Har ett kopi av dette bildet.) Så det kan jo hende at det finnes noe mer der i hvert fall.Det samme gjelder Christian C Larsen fra Åsgårdstrand (1812) og hans sønn Jørgen Edvart Larsen (18/10-1840) Er også ute etter informasjon om fartøyene de var om bord i, og evnt. førte. Er det noe informasjon å få i Åsgårdstrand feks. Har sett i litt i 'borreminne', men finner ikke noe konkret.Er det noen som har noen Råd??Mvh Mette Gjertsen

Link to post
Share on other sites
Guest Rolf Kristensen

Når det gjelder Holmestrandsbåtene anbefales å ta kontakt med Norsk Sjøfartsmuseum, de har mye informasjon. Informasjon finnes også i tollbøker for Holmestrand, disse finnes på Riksarkivet i Oslo. Når det gjelder Åsgårdstrand finnes de skuter som C.C. Larsen førte nevnt i boken 'Åsgårdstrand og sjøen' skrevet av Knut Nergaard og Rolf Kristensen. Jørgen E. Larsen var styrmann og da må man lete i mønstringsprotokoller for å finne hvilke skuter han førte. Disse befinner seg for vårt distrikt ved Statsarkivet på Kongsberg. Se forøvrig i Sem og Slagen bygdebok under søndre Kjær bruk 2 for mer informasjon om sistnevnte.

Link to post
Share on other sites
Guest John Strøm

Fylkesarkivet i Tønsberg har også endel papirer om skuter i Vestfold. Spesielt forsikringsaker, befaringer, godkjenning etc.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.