Jump to content
Arkivverket

[#15298] Olav Larsson frå Numedal (?)


Guest Aanund Olsnes

Recommended Posts

Guest Aanund Olsnes

Eg har ein Olav Larsson som gifte seg i Bykle i 1752. Ved giftemålet blir det oppgjeve at han var 'fra Nummedal'. Då mannen døydde i 1805 vart det opplyst at han var 74 år, og då truleg fødd ca 1721.Eg veit det eg treng å vita om han i Bykle, kvar han budde, kven kona og borna var osv., men om opphavet hans kjenner eg ikkje anna enn det enigmatiske 'fra Nummedal'.Er det nokon her som kunne ha eit tips å koma med ?

Link to post
Share on other sites
Guest Aanund Olsnes

Hm ! Eg kom på at det for ei eventuell identifisering av min Olav Larsson sikkert kan vera relevant å vita at han døypte den eldste son sin, f. 1753, med namnet Ditlef. Det er eit namn som ikkje finst i Bykle utanom denne slekta, så det er nok henta i Numedal.

Link to post
Share on other sites
Guest Arnstein Rønning

Jeg kan jo løfte fram innlegget ditt.Det blir gift en Ditløw Lauritzen (=Larsen) i 1693 i Hjartdal. Det ligger jo midt i mellom Numedal og Bykle. Dette er bare et skudd i blinde, men så lenge du ikke har noe annet.....Ellers finner jeg 3 i Rollag: Ola Larsen døpt 1719 Rollag, far Lars Asbjørnsen. Ole Larsen Gravningsgaard f 1722 Rollag, far Lars Gravningsgaard og Ole Larsen Veedhuus f 1722 Rollag, far Lars Veedhuus. Det finnes bygdebok for Rollag, der det kan være notert evt utflytting.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.