Gå til innhold
Arkivverket

[#15328] Oppslag i Solund Bygdebok, II, Færøy (evt. Færøyvik)


Gjest Gisle Hersvik
 Del

Recommended Posts

Gjest Gisle Hersvik

Er det nokon som har anledning å slå opp i Solund Bygdebok, II, under Færøy og undersøke om det står noko om Nelle Nilsd. Færø, født 2.8.1853, døypt 2.9.1853 og konf. 27.9.1868. Reiste til Kinn for å giftes i 1874 (info funne på http://www.sffarkiv.no/ og databasen over flyttinger).Er interessert i å vite om det står noko om kven ho gifta seg med og kven som var hennar foreldre!På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gisle Hersvik

Ytterligere søk på http://www.sffarkiv.no/ og databasen over fødde avslørte at det kan foreligge noko feil enten her eller i basen over utflytta (frå Askvoll til Kinn). Ho er i fødselsoversikten skreven som Nelle Knudd. Færøe, Askvoll prestegjeld, f. 2.8.1853 med foreldrene Knud Nilss. Færøe og Johanne Larsd.Håper nokon kan undersøke bygdeboka for meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gisle Hersvik

Har fått vite at ho var fosterdotter til Mons Hansen (frå Lireide, Hyllestad) og Anne Kristine Larsdtr. (frå Riis, Lindås). Dei var busett på Færøy frå 1848/49, truleg g. 1850.Foreldra hennar var Knud Nilsen/Karlsen Krakken og Johanne Larsdtr.Nele, f. 1853, d. 1935 vart gift m. Elias Jensen Færøy eller som det og står Elias Jensen/Eliassen Skorpeide, f. 1846 Kinn, d. 1933? Dei fekk 7 born.Nele hadde ei syster Østine, f. 1847 som vart gift med ein Kornelius, Skorpa i Kinn.Alt dette ifølge Solund-bok nr. 2 (Færøy).Og dermed var det ikkje den Nille/Nelle eg er på jakt etter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.