Gå til innhold
Arkivverket

[#15394] Anders Brynjulfsen, Bergen , f. 13.12.1846 - når døde han ?


Gjest Ole Rabben
 Del

Recommended Posts

Gjest Ole Rabben

Anders Brynjulfsen brukte etternavnet: Haukenæs ved folketellingen for 1891. Familien bodde da i Ravnekroken 8, Bergen. Han døde i tidsrommet 1892 - 1900. Ved folketellingen for 1900 bodde enken, Anna Laurine m/fam. i Nagels gt.16, Bergen. De brukte da etternavnet: Brynjulfsen. Jeg har forgjeves lett i tilgjengelig kirkebøker m/v Er det mulig å finne når han døde og event. hva han døde av ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Han er ikke registrert i skifteregisteret for Bergen opp til 1899, ikke i kirkebøkenes dødsfallslister, ikke i emigrantprotokollene, og hans siste utmønstring som sjømann (i sjømannsrullen) var i 1890. Han er heller ikke registrert som død i kirkebøkene fra fødestedet Strandebarm.Da enken døde i 1931 står det ikke noe om når ektemannen var død. Ekteparets yngste barn var født 13. juni 1893, og døpt i august samme år. På det tidspunktet synes faren å ha vært i live.Adresseboken for 1895 har ham som matros (s/s Fram) Anders Haukenæs, Ramnekroken 8. Han kan ha seilt innenriks, og ikke vært mønstret gjennom sjømannskontoret, og han kan ha forulykket på en reise, uten at dødsfallet ville bli registrert i kirkebøkene i Bergen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ole Rabben

Heri Yngve Nedrebø !Hjertelig takk for svaret ! Det er vel som du sier overveiende sansynlig at Anders har dødd/forulykket på en reise og at dødsfallet av en eller grunn ikke har blitt registrert i kirkebøkene. Jeg får vel prøve å spore opp event. etterslekt av Anders for å høre om de vet noe !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det er gitt et lite spor i dødsmeldingen etter konens død. Sønnen Peder var 'død efter sin far', men vel trolig lenge etter. Han hadde etterlatt seg enke Nancy, og to døtre, i USA.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ole Rabben

Hei Yngve Nedrebø !Tak for tilleggsopplysningen. Ander`s datter Marie Laurine - Peder`s søster- reiste fra Bergen 17.02.1921 til Boston, Massachusetts. Så det er vel sansynlig at Peder allerede var reist samme vei på et tidligere tidspunkt. Kanskje Anders også var reist over og at han døde der borte eller på reisen over ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ole Rabben

I folketellingen for 1900 i Bergen er oppført at enken Anna Laurine Brynjulfsen: 'Erholder Livrente av Riksforsikringsanst.' Dette kan være en ulykkesforsikring som hennes mann Anders Brynjulfsen hadde og som ble utøst ved hans død. Finnes det mulighet for å spor opp denne forsikringen ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.