Jump to content
Arkivverket

[#15438] Paulus Menighet i Oslo 1891


Guest Torunn C Ludvigsen

Recommended Posts

Guest Torunn C Ludvigsen

Jeg lurer på hvor denne menigheten er? og om noen kunne sjekket opp følgende: (tatt fra FS)kristian Andersen F: 1865 Johanne Pauline Olsdatter F: 1863 gift 13.12.1891Om dette stemmer?Torunn C

Link to post
Share on other sites
Guest Turid Holsve

Paulus MINI 9, 1891-1901, k 1/7, s 11, nr 13.Viet i Paulus kirke 13.12.1891. Første gangs gifte for begge. ??betjent Kristian Andreassen Melbye f. 1865 og konf. 2.10.1881 i Skjeberg, Bopel: Stolmagergade 11. og Johanne Pauline Olsdatter f. 1863 i Eidsberg, konf. 30.9.1877 i Spydeberg. Hans far: Gårdbruger ?? Andreas Sakariassen Melbye. Hennes far: Gårdbruger Ole Pedersen. Forlovere: P. Molvig og A. M. Bruland, Korsgade 30.

Link to post
Share on other sites
Guest Gunnar Hauger

Dagens Paulus kirke ble innviet 30/12-1892. Det var altså ikke der Kristian Andreassen Melbye og Johanne Pauline Olsdatter giftet seg i 1891. De giftet seg i den kirken som i dag heter Sofienberg og som har adresse Rathkesgt. 18. Denne kirken ble innviet 5/10-1877 og het Paulus fram til den nye Paulus kirke ble innviet på slutten av 1892. Den opprinnelige Paulus kirke skiftet så navn til Petrus for igjen å skifte navn til Sofienberg i 1962. Sofienberg kirke ligger i bydel Grünerløkka-Sofienberg.

Link to post
Share on other sites
Guest Geir Kamsvaag Berntsen

Ved å lete under lenken på (4) vil man finne dette som Gunnar Hauger helt riktig skriver.Ikke desto mindre ble de dengang viet i Paulus kirke og innen Paulus menighet, på samme måte som man vel neppe skriver at noen i 1891 ble viet i Oslo Domkirke.

Link to post
Share on other sites
Guest Torunn C Ludvigsen

Dette er jo glitrende!Noen spørsmål: (2) Stolmagergade 11, hvor ligger det?Og hvor ligger Markveien 54? ( De bor der i 1900)(2) Etter Gårdbruger, står det sergeant?Uansett, takk for hjelpen!!Torunn C

Link to post
Share on other sites
Guest Laila Kornstad

Markveien er en lang gate på Grünerløkka. Den starter ved Sannergata og går nedover mot sentrum. Den går rett på baksiden av Paulus kirke, parallelt med Thorvald Meyers gate, som går på forsiden av kirken. Nr. 54 ligger lenger ned mot sentrum enn kirken, like ved Stolmakergata, som er en sidegate til Markveien litt nedenfor Olaf Ryes plass.Bebyggelsen her ble sanert i 1980-årene, dessverre, så jeg tror nr. 11 er oppslukt av OBOS. Men nr. 8 er renovert og står enda. Den forstaden som lå her, ble kalt Ny York. Den ble reist i full fart i 1850-årene før bestemmelsen om murtvang ble innført. Ifølge leksikonet var strøket uten vann, avløp og gatebelysning.Hilsen Laila Kornstad.

Link to post
Share on other sites
  • 7 months later...
Guest Torunn Cathrine Ludvigsen

Jeg leste i et annet innlegg at Folketellingen for Oslo i 1905 var mer detaljert enn den folketellingen i 1900. Stemmer dette?Er det i såfall noen som kan undersøke om det paret som omtales her:Lenkei denne folketellingen i 1905?Da hadde jeg blitt glad!Torunn C

Link to post
Share on other sites
Guest Torunn Cathrine Ludvigsen

Kjempeflott Inger!Jeg vet ikke helt hvor de bor i 1905. Men ettersom de driver en butikk, så vil jeg anta at de bor på samme sted.Hvis du ikke har tid til annet, så er det helt iorden om du bare rekker å sjekke den samme adressen, ellers kan det jo bli en litt for omfattende affære.Torunn C

Link to post
Share on other sites
Guest Inger Andersen

Hei! Har vært på byarkivet idag, men i 1905 bodde ikke Kristian og Johanne i Markveien 54.Sjekket adresseboka, der står Johanne som enke i Markv.58. Men på den adressen var det ingen Johanne Melleby.Hun må ha flyttet i løpet av året, men rakk desverre ikke å sjekke 1906.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Guest Sjur Madsen

Hei, litt sent kanskje, men dersom du ennå ikke har sjekket Oslokartet for Markveien og Stolmakergaten, kan du se på www.gulesider.no her velger du 'Kart-fanen' og skriver inn gateadressen og Oslo. Kartet du får frem kan du zoome inn slik at gatenr. kommer frem. Da vil du se hvordan Stolmakergt. ligger i forhold til Markv. Forøvrig er min mormor født i Stolmakergt. 14 i 1880. De flyttet i 1883.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.