Gå til innhold
Arkivverket

[#15441] Johan Salomon Lindtner, Musikkinstruktør fra Bergen f ca 1836.


Gjest Per Håkon Christiansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Per Håkon Christiansen

Johan Salomon Lindtner, Musikkinstruktør fra Bergen f ca 1836. Han dirigerte og instruerte opptil 6 musikkorps på Østlandet, samtidig, på 1860-tallet. Kan noen fortelle meg noe om hans bakgrunn og familie? Kanskje også hvor han ble av?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Andersen

Det er kanskje ham som er døpt i 1838 [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=doep1816&variabel=0&postnr=44041&fulle=true&spraak=n>LenkeForeldrende giftet seg i 1831 Lenkeog faren på nytt LenkeFaren bor her i FT 1865 LenkeJohannes gifter seg i 1857 og er da 'hoboist' LenkeI FT 1865 er han på Hamar som enkemann

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Chr.Ramseth: Hamar Bys Historie (21.mars 1899).Side 317: Byen eiede i de aar i musikeren Joh. L. Lindtner en mand, der bidrog meget til at vække og utbrede musikalsk sans. Haandverkernes sangforening kom sig i den tid godt. Men især blev 'Hamar musikforening' under Lindtners ledelse en institusjon, som byen med grund satte pris paa. Medlemmerne var mestendels mænd i borgerlig stilling, der havde anledning til at komme løs, naar det ble krævet.....I 1867 utvandrede Lindtner til Amerika.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Noe av det samme står i Lillevolds 'Hamars historie' fra 1949:'i 60-årene hadde byen i Joh.L.Lindtner en fremragende leder både av sang og musikk' (s.246)På side 477 er det også et bilde av Lindtner (som lar seg scanne og sende, men kvaliteten er naturlig nok ikke den aller beste tidspunktet tatt i betraktning).På side 478 står: 'Den 26-årige bergenser må ha vært et jern til å arbeide da han dessuten stiftet og ledet musikkforeninger i Hamar, Stange, Romedal og på Nes. Bpde sangere og musikere førte fram mange av hans egne komposisjoner. Men det lille miljø kunne selvsagt ikke by en dyktig musiker levelige kår, og han utvandret til Amerika hvor han døde i San Francisco i 1909.'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Håkon Christiansen

Hjertelig takk skal dere ha! Jeg fant ikke så lett emigrasjonen, men jeg får lete videre. Gjorde han karriere i USA?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.