Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Grete Bratne

[#15484] Vet noen hvor Johan Fremmings løkke var ? Christiania-Bydøy ?

Recommended Posts

Guest Grete Bratne

Min oldemor ble født på Ladegaardsøen som i dag heter Bygdøy.Muntlige historier sier at hennes svenske foreldre jobbet på Kongsgården og Johan Fremmings løkke ble nevnt i flere sammenhenger.Jeg har innbilt meg at dette da var på Ladegaardsøen, men min oldemor ble døpt Vestre Aker Kirke i 1882 og det er jo et stykke unna. Men de sognet kanskje til den kirken også på Bygdøy på den tiden ? Fadderenes bosteder oppgis til hhv Ladegaardsøen og Hegdehaugsveien.Har lett etter hvor denne løkken kan være, men finner den ikke noe sted. Har søkt etter Johan Fremming i tellingene også, men finner ingen som passer. Jeg vet ikke sikkert om jeg har den korrekte stavemåten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Trond Lunde

Fremming er Eidsvoll-navn (gardsnr. 183 Langset sogn)og så vidt jeg vet eneste sted i landet der navnet finnes. Det skrives også Fremmen eller Fremmin, men som slektsnavn Fremming. I 1865 finnes en Johan Syversen som adoptivsønn til Peder Halvorsen og Marte Marie Jakobsd. på Fremming, men om han tok Fremming som slektsnavn, hvet jeg ikke.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Laila N. Christiansen

Hei! Oslo Byleksikon har intet om denne Fremmings løkke..., og dette leksikonet nevner faktisk flere løkker... men, det kan jo selvsagt være noen flere... Laila

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.