Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Terje Skrolsvik

[#15523] Er Elsebe Kønig første kone til Benoni Echof ?

Recommended Posts

Guest Terje Skrolsvik

Jeg har ikke funnet noen navn på første kone som dør 1717, notert hos Sollie. Men Benonis første barn får navnet Elsebe i 1721. Antagelig dør hun og, slik at neste pikebarn i 1722 og blir oppkaldt Elsebe etter første konen.Jeg har funnet denne Elsebe Kønig som fadder i NK 1712.Og det er akkurat de hun er fadder på som får noen brikker til å falle på plass. Jeg finner her at Elsebe er fadder på Kiøneche datter av Elert Dirichesen Sort.Denne Kiøniche er siden (1750 NK) fadder på sønnen Benoni av Jan Jansen og og Wenche Cathrine Benonisdat Echof. Hvis dette stemmer-- hvem er da foreldre til Elsebe Kønig ??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bjørn Jonson Dale

Jørgen Køning (skreiv seg: Køneke) var tollvisitør på Valderhaug i Borgund 1675, skatta då for seg sjøl, kone og 2 tenarar. Då Valderhaug ladeplass blei nedlagt 1684, blei Jørgen utnemnt til overvisitør ved konsumpsjonen i Bergen. Trulig samme mann (Jørgen Køning, fødd i København)tok borgarskap som brennevinsbrennar i Bergen 1692.Brennevinsbrennaren (c1636-99)var først gift med Else Baltzersdt Stobea (c1634-97 fødd i Lund), sidan med Engel Schierenbech (c1671-1751); Engel sidan gm gullmedmeister Hans Jørgensen i Bergen. Kan dette vere Elsebe sitt opphav? (Mykje av opplysningane her er henta fra Bergens Historiske Forenings Skrifter 47, s 51f.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Terje Skrolsvik

Takk til deg Bjørn.Jeg skal sjekk den grenen nu.Trur jeg har heftet hjemme.Og mulig statsarkivet har et skifte etter Jørgen Kønig som nevner noe? Jeg trur denne Elsebe Kønig må være nøkkelen. Flere andre Elsebe er sjekket ut her i Bergen og ingen av de har passet inn som faddere kun denne ene.Ikke er Benoni nevnt med barn i første ekteskap heller så det er ikke så mye å støtte seg til.Terje

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.