Gå til innhold
Arkivverket

[#15578] Vilhelm Andreas Wilhelmsen f. 1869 på Modum??


Gjest M. E. Sørlie
 Del

Recommended Posts

Gjest M. E. Sørlie

Kan noen hjelpe til med å finne Vilhelm Andreas Wilhelmsen f. 1869 på Heggen i Buskerud. Foreldrene het Vilhelm Henningsen og Anne Andersdatter. I 1875 tellinga står denne sønnen med etternavnet Wilhelmsen og ikke Henningsen. Faren dør i 1877 på Ihlen. Kan ikke finne hverken han eller moren i 1900-tellinga. Har prøvd å lete blant konfirmerte og døde, men ikke funnet noe til Vilhelm Andreas Wilhelmsen. Kan noen hjelpe oss???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Møller Nordby

Finner ham heller ikke blandt emigrerte eller i skipslista 1900. Kan han ha brukt gårdsnavnet som etternavn? Var Ihlen det siste stedet han bodde? Alternativet er at de er døde.I Gjerpen blir det i 1897 født en gutt med navnet Wilhelm Andreas Wilhelmsen. I tellinga for 1900 er modern enke. Vel kanskje du skulle sjekke dette nærmere Lenke siden du tross alt ikke har noe spor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest M. E. Sørlie

Takk for svar!. Vilhelm Henningsen bodde på Stuten( hvor nå dette er) og på Bentsborg. Han står som eier av Bentsborg i enn av tellingene. Han var gift før med Augusta Nilsdatter Solberg. Vilhelm Henningsen var garver. Mener å ha lett ganske mye i Modum etter sønnen Vilhelm Andreas og moren. I skiftet i 1878 er Anne Henningsen nevnt, men ingen sønn. to barn før vokste opp. Sønn HansWilhelm Nicolay Henningsen havnet forst i Vestfossen og så etterhvert i Kristiansand. Døde her. Det hadde vært greit å fått plassert Vilh. Andreas også.Takk så lenge. Hilsen Magnh.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erling Diesen

Både Stuten og Bentsborg er navn som brukes om området ved sørenden av Bergsjø sør i Geithus. Ilen lå i Stuten/Bentsborg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest M. E. Sørlie

Takk for opplysninger om navnet Stuten/Bentsborg. Vi skal da også sjekke opp Wilhelm Andreas Wilhelmsen født 1897 i Gjerpen. Det kan kanskje være en sønn, eller familie. Det er rart at folk kan forsvinne uten å finnes blant utflytta, døde eller konfirmert. Takk for opplysninger enn så lenge. Magnh.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest M. E. Sørlie

Har sjekka Wilh. Andr. Wilhelmsen på Gjerpen. Han kan ikke ha noe å gjøre med min Wil. Andr. Hilsen M.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.