Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hallvard Bragstad

[#15640] Til Vardøhus festning fra Inderøy

Recommended Posts

Gjest Hallvard Bragstad

Ole Olsen Flatås, f. 1807 på gården Flatås, Inderøy i Nord-Trøndelag, kom til Vardøhus festning som korporal.Han fikk her sønnen Olaus (f. 1831) med Marta Lykke, datter til kommandant Haldo Lykke på Vardøhus. Ole og Marta giftet seg høsten 1831, og de fikk en sønn til; Johan Andreas, f. 1833.Ole Olsen Flatås døde tidlig, enken og de to sønnene dro den lange turen til Inderøy omkring 1835, besøkte familien der, og etterlot deler av arven fra Ole, til familien. Deretter dro de tilbake. Marta giftet seg på nytt, først med Lorentz Johannessen Holm (1808-48), to barn i dette ekteskapet: Lorentz og Petter Andreas. Deretter giftet hun seg med Carl August Vogt, her ble det et barn; datteren Julie (f. ca 1846).Jeg har følgende spørsmål: 1) Når døde Ole Olsen Flatås? 2) Hva skjedde med sønnene til Ole og Marta? Om sønnen Olaus har jeg et ubekreftet notat, om at han døde 1859 på håkjerringfiske. Men har han, eller broren etterkommere? 3) Når døde Marta Lykke? 4) Hvordan gikk det med hennes øvrige etterkommere?Håper noen kan hjelpe!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Halvor Aaby

På Namsos bor det i 1865 en Johan Andreas Olsen f på Inderøy ca 1834. Det bør sjekkes om dette kan være rett person. Johan Andreas var gift.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.