Gå til innhold
Arkivverket

[#15648] Dødfødde i Bergen


Gjest Aase R Sæther
 Del

Recommended Posts

Gjest Aase R Sæther

Finst det eigne protokollar for dødfødde i Bergen? Tida det dreiar seg om, er ca 1882-1910, og dei av familien sine born som er med i basen over døypte, er skrivne i ME.Bakgrunnen for spørsmålet er berre ein kuriositet; det hadde vore interessant å etterprøve ein historie i familien om eit bergensk ektepar (slektningar av oss) totalt fekk 16 born, alle gutar, men av dei skulle vere 3 dødfødde tvillingpar. Ein så stor overvekt av gutar i ein familie ville vel gjerne ikkje vere nokon rekord, men i alle fall, som sagt: ein kuriositet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Registreringen av de dødfødte varierer. Fra 1820-tallet står de jevnt over i egne kolonner. Det ble nok etter hvert et poeng at de som ikke var registrert som født/døpt, heller ikke skulle registreres som døde/begravde, da det ville gi feil i statistikken.Reglene for føring av kirkebøker etter 1877 er gitt i kongelig resolusjon 13. juli 1877, den er gjengitt hos oss: Lenke'2. For de levendefødte Børns Vedkommende, der dø udøbte, kunne Navn-Rubrikerne i Afdelingerne A og E anvendes til en Notis om, at Barnet er død uden daab.'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Konklusjonen min er at du burde sende oss navnene på foreldrene, slik at vi kunne se i vårt relativt omfattende kildespekter om vi kan finne en løsning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aase R Sæther

Det er no gjort i ein e-post, sidan ekteparet har fleire barneborn i live, vel eg å holde dei 'i skjul' inntil vidare.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.