Jump to content
Arkivverket

[#15867] Ekteskap i Bergen ? 1917/1918 Edvard Mathias Hansen/Elisabeth .....


Guest Rune Thorstensen

Recommended Posts

Guest Rune Thorstensen

Edvard Mathias Hansen ble enkemann 12.08.1917 i Bergen.Allerede 10.12.1917 fikk han attest for å inngå et nytt ekteskap.Jeg vet han ble gift med en Elisabeth (i følge en dødsannonse)Er det mulig å finne ut om han giftet seg i Bergen?.I følge dødsannonsen(vet ikke hvor den ble rykket inn) var han 75 år da han døde.Da han var født 21.12.1852 i Førde , burde han ha dødd 1927/28.Statsarkivet i Trondheim fant ham ikke død i Molde eller Borgund/Ålesund.Jeg finner ingen kandidat som passer i Bergen.Håper derfor at et eventuelt ekteskap i Bergen kan gi en pekepinn om hvor han var i 1917/18. Mvh. Rune Thorstensen

Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Ved folketellingen i Bergen 1. februar 1917 står Johanne Hansen oppført i Geble Pedersensgt. 17 hos datteren Anna Wik, og var da 'separeret'. Ektemannen Edvard Mathias Hansen var altså IKKE i Bergen på dette tidspunktet. Jeg kan ikke se at han står oppført i Bergen i adressebøkene på 1920-tallet, og vielsen finner jeg heller ikke her.

Link to post
Share on other sites
Guest Rune Thorstensen

Hjertelig takk for din utrolige hjelpsomhet.Svaret ditt bekrefter vår tidligere mistanke om at Edvard Mathias forlot sin kone i 1911(du fant ham tidligere i utflyttingsregisteret).Familien vil ha det til at han dro til Molde kanten.Trolig var søkene til Statsarkivet i Trondheim for snevert,de så bare på døde i 1927 , men det er mer trolig at han døde i 1928.Han har nok giftet seg i Molde eller omegn.Jeg kan neppe be Statsarkivet i Tronheim om å lete blant døde i 1928.Jeg får se om det er mulig å låne inn en mikrofilm til biblioteket.Hadde bare utflyttingsprotokollen for 1911 eksistert, så hadde mye vært gjort. Mvh. og ønske om en god helg. Rune T.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.