Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kirsten M. Holterud

[#15889] Erik Jonsen Aalberg, død på Inderøy 1813

Recommended Posts

Gjest Kirsten M. Holterud

Ifølge Inderøyboka III fikk Erik Jonson feste på Nygjale under Aalberg, Inderøy, 17. april 1801. Han var gift med Karen Olsdtr. Erik Jonsen døde 12. mars 1813, 59 år gammel. 'Laa syg i 8 Dager. Døde af hidsig Feber' står det i kirkeboka.John Erichsen Aalberg døde i april 1813 med samme diagnose, 31 år gammel, så jeg har regnet med at han er sønn av Erik Jonsen og Karen OLsdtr. 'Laa syg i 20 Aar' har presten tilføyet.De hadde sønn, Erik Eriksen, som ble døpt i Inderøy i 1798, og da bodde de på Storbjerken.De hadde også en datter, Marithe Eriksdtr., som døde i barsel i 1819, 33 år gammel, etter å ha født et uekte barn, som også døde. 'Er Datter af Erich Johnsen og Karen OlsDater Huusmandsfolch under Pladsen Aalberg'.Er John Eriksen deres sønn?Hvor kom Erik og Karen Fra?Takknemlig for alle opplysninger. Mvh Kirsten

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hallvard Bragstad

Familien er jo ikke registrert i Inderøy i 1801-tellinga.Kan det være disse som er bosatt i Beitstaden: Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kirsten M. Holterud

Jeg har også lurt på det. Hvis John er deres sønn, må han ha vært tistede, siden han har vært sengeliggende i 20 år.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hallvard Bragstad

Nesten et år siden spørsmålet dukket opp, men det er spurt hvor Erik Jonson og Karen Olsdatter kom fra. I forbindelse med registrering av fødte i Inderøy, er det bare 3 personer som kan passe på Erik Jonson:1) Erich Jochum, f. 16. jan 1736, født utenfor ekteskap av foreldre: Joen Olsen Tynnel og Charlotte Helena Erich-Jochumsdatter Schanche.2) Erick Melhuus, f. 26. mar 1740, foreldre: Joen Melhuus og kona Beritte 3) Erich Hindberg, f. 14. jul 1743, foreldre: Joen Rasmussen Hindberg og kona Maritte Eriksdatter.Når det gjelder første kandidat, hadde presten følgende å si: 'd. 16 s. blef et u-ægte barn fød paa Hastad af et fremmed qvinde-menniske som 14 dage tilforne var komen did uden pas eller bestand og kalder sid Charlotte Helena Erich Jochums datter Schanche og angaf sig at være besvangret af en person ved nafn Joen Olsen.'Gården Hindberg (pkt 3) er i Mosvik.Men Erik Jonsen kan jo være fra helt andre steder enn Inderøy.Det er 12 Karen Olsdatter født i Inderøy i perioden som dekkes av den første kirkeboka, når man ikke har alderen til Karen er det vanskelig å peke på en bestemt av disse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.