Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kai Sletner

[#16006] Christian Svendsen, f. ca. 1830/35 Høland, Akershus

Recommended Posts

Gjest Kai Sletner

Christian Svendsen, ble gift 29.12.1857 med Marie Halvorsdatter. Ved folketelling 1865 bor de på plassen Grønvik, han benevnes som dagarbeider og 37 år gl. (f. ca. 1828?). Folketelling 1875 bor han på plassen Moen og benevnes som sagarbeider og oppgir å være født 1835. Har forsøkt å finne hans fødsel og foreldre, men med så sprikende aldersangivelser har jeg ikke lykkes til nå, har flere kandidater. Er det noen som kjenner såpass til Høland at de kan hjelpe videre. Mvh. Kai

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torkel R. Bråthen

Hei KaiDa Kristian Svendsen gifter seg i 1857 oppgis hans fødested til Sundby, og han oppholdte seg på Haukøya, begge plasser under Soprim i Høland, og skal være født ca 1829.Vi finner Kristian som døpt 7. mars 1830. Hans foreldre er Svend Knutsen og Kristine Nilsd. De er innerster, og bosatt på Sundby av Soprim.Svend Knutsen og Kristine Nilsd får i tillegg til Kristian også sønnen Nils i 1834.Svend Knutsen gifter seg senere på ny med Lovise Jørgensd og får mange barn med henne i perioden 1849-1875. I alle disse årene er de bosatt på Haukøya.Kristian bodde derfor fremdeles hjemme hos faren og stemora da han ble viet i 1857. Dette må dermed være rett Kristian siden opplysningene ved vielsen stemmer både for fødested og oppholdssted.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.